IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS NOVI PREOKRET: Oblačno s kišom, snijeg na planinama, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Djelomično smanjenje oblačnosti i postepen prestanak padavina u drugom dijelu dana, poslije podne u većem dijelu razvedravanje…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10: IV-2023, 09: 44… DANAS NOVI PREOKRET: Oblačno s kišom, snijeg na planinama, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Oblačnije će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C. U Sarajevu oblačno sa slabom kišom. Poslije podne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C, saopćeno je iz FHMZ.

U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Postepeni prestanak padavina do kraja dana. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, a dnevna od 6 do 17° C.

ponedjeljak 10.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. U nastavku dana, sa umjerenim zatopljenjem i malo ugodnije. Opšta slika, uz više temperature biće ljepša u Hercegovini i na jugozapadu.

Čitaj još:   Zašto se u SARAJEVU govori: SEVAP JE GLADNOG NAHRANITI, A ŽEDNOG NAPOJITI

U utorak jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, a dnevna od 12 do 20°C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 12 do 21°C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno naoblačenje. U Hercegovini sunčano. Porast naoblake poslijepodne. U drugom dijelu dana kiša je moguća u Krajini, a tokom noći u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 16 do 22° C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more