IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Dogovorena vlast, DARIO Vraneš iz Nove srpske demokratije predsjednik opštine… (foto)

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Milan Lekić kazao je da pregovorački proces nije bio aktivan, ali da su, sadašnji kontituenti nove lokalne vlasti vrlo brzo našli zajednički jezik...

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 19: IV- 2023, 18: 44… PLJEVLJA: Dogovorena vlast, DARIO Vraneš iz Nove srpske demokratije predsjednik opštine… (foto)

Na konstitutivnoj sjednici SO Pljevlja biće formalno potvrđen dogovor o formiranju nove lokalne vlasti koji je postignut večeras, prenijela je RTV Pljevlja. Kako prenosi Lokalni javni emiter nakon sastanka nisu saopštena kadrovska rješenja, ali kako su rekli učesnici pregovora dogovor je postignut bez većih problema

–Dogovor smo verifikovali večeras i moram da kažem da nije bilo problema prilikom pregovora. Kao najjačoj koaliciji u novoj lokalnoj vlasti bilo nam je u interesu da u novoj lokalnoj vlasti budu kvalitetni ljudi, a to smo prepoznali i kod naših koalicionih partnera tako da smo se brzo smo se dogovorili. Bilo nam je najvažnije da izaberemo prave ljude, a nikome od nas nije bilo u interesu da se otimamo oko funkcija, kazao je Lekić.

Čitaj još:   KLANJANA DŽENAZA UBIJENOM DJEČAKU Palestincu- Amerikancu: Wadea al- Fayoume izboden je 26 puta jer je musliman, stotine ljudi na ispraćaju... (foto, video)

Predsjednik OO Demokratske Crne Gore Nikola Rovčan inistakao je da nakon pobjede na lokalnim izborima 23. oktobra prošle godine i problema sa Ustavnim sudom, došlo do krunisanja saradnje 25 odbornika koji su svoj izborni program bazirali na „anti DPS platformi“.

–Prioritet su nam bila programska opredjeljenja, dogovor oko realizacije programa, izgradnje infrastruktrnih objekata i ovo će biti ozbiljna i zavidna kadrovska reprezentacija koja će sa odgovarajućih pozicija u narednom četvorogodišnjem mandatu raditi za Pljevlja, raditi za građane, a ne kao što je bila dosadašnja praksa velike stagnacije, velikog zapostavljanja Pljevlja i velikog nerada…

Danas imate priliku što je nama ostavljen ne usvijen budžet, nepredložen budžet od velikog dijela organizacionih jedinica i svi oni problemi sa kojima se svi mi moramo suočiti, rekao je između ostalog Rovčanin.

Pored predstavnika DF- a, Demokrata i Pokreta ES, u pregovorima su učestvovali predstavnici Pokreta za Pljevlja, SNP- a URE i Ujedinjene Crne Gore, a dio lokalne vlasti biće i Stranka pravde i pomirenja.

Najvjerovatnije na sjutrašnjoj sjednici za predsjednicu SO Pljevlja biće predložena Jovana Tošić iz Demokratske Crne Gore, a za predsjednika Opštine Dario Vraneš iz Nove srpske demokratije. Potpredsjedničko mjesto pripašće ES.

Čitaj još:   ZARAZNI VIRUS USRED JULA : Odrasli u većoj opasnosti, poziva se na posebnu OPREZNOST...

izvor Standard.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more