IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Bez DPS- a nema kompetentne i odgovorne vlade, koja može da obezbijedi stabilnost Crne Gore… (foto)

V.d. predsjednika DPS kao i brojni drugi funkcioneri partije svakodnevno imaju susrete sa građanima, sa kojim razmjenjuju mišljenja i slušaju njihove predloge. Na osnovu toga, Živković je pomenuo da su za ovo vrijeme dobili dosta dobrih ideja i vidjeli da postoji velika spremnost da se radi na terenu

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 07: V- 2023, 11: 14… DANIJEL Živković: Bez DPS- a nema kompetentne i odgovorne vlade, koja može da obezbijedi stabilnost Crne Gore… (foto)

Crnoj Gori je prije svega potrebna stabilnost! Ozbiljna i odgovorna vlada koja će stabilizovati ovu državu, unaprijediti institucije i graditi sistem koji će biti u funkciji potreba građana. Demokratska partija socijalista ima znanje i iskustvo u vođenju države.

Bez DPS- a nema kompetentne i odgovorne vlade, koja može da obezbijedi stabilnost Crne Gore. One koja će imati jasan cilj – puno članstvo u Evropskoj uniji, poručio je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković prilikom posjeta opštinskim odborima partije u Ulcinju, Tuzima, Zeti.

“Da bismo išli naprijed, bez zastajkivanja i nepotrebnog gubitka vremena, moramo da čuvamo ono što je supstanca Crne Gore, a to su prijateljski i skladni odnosi među građanima koji su različiti – po vjeri, naciji, ili političkom ubjeđenju. Takav odnos je baza i osnova bogate Crne Gore, u svakom smislu te riječi”, kazao je Živković.

U cilju jačanja partijske mreže i infrastrukture v.d. predsjednika DPS se u pomenutim opštinama susreo sa brojim članovima i simpatizerima DPS-a. U tim razgovorima, između ostalog, ukazao je i na to da smo država koja, prema njegovim riječima, nema vladu već nepune tri godine.

Čitaj još:   Crna Gora protiv Rumunije za četvrtfinale SP i plasman na Olimpijske igre: Vasilije Radović- Nema razloga da se plašimo... (foto, video)

“Nažalost vlada je grupa ljudi koja je uzurpirala javne funkcije i resurse, pokušavajući nemoguće – da sebi na silu podigne politički rejting koji je ispod cenzusa. I sve što rade, pri čemu samo za svoju samopromociju koriste novac građana, usmjereno je ka tom cilju, koji ne mogu da postignu, jer nemaju podršku građana”, rekao je on.

V.d. predsjednika DPS kao i brojni drugi funkcioneri partije svakodnevno imaju susrete sa građanima, sa kojim razmjenjuju mišljenja i slušaju njihove predloge. Na osnovu toga, Živković je pomenuo da su za ovo vrijeme dobili dosta dobrih ideja i vidjeli da postoji velika spremnost da se radi na terenu.

“Nijesu to sve naši politički istomišljenici, ali slažu se sa nama da je Crnoj Gori potrebna promjena. Sistem mora da bude bolji, a društvo pravednije. Nedopustivo je da država troši na bespotrebno partijsko zapošljavanje, na reklamiranje, na putovanja a da sa druge strane imate egzistencijalno ugrožene građane koji ne mogu da obezbijede sebi elementarne uslove za život”, jasan je Živković.

On je kazao da će nova vlada ponuditi rješenje koje će omogućiti pravilniji raspored tereta inflacije.

“Lako je obećavati i širiti lažni optimizam i populizam. Mi smo stranka koja se suočavala sa veoma ozbiljnim krizama, spoljnim i unutrašnjim… i svaku smo vrlo uspješno prebrodili. Mi ne varamo ljude, već im obećavamo ono što je realno. A realno je da mi možemo u naredne četiri godine da budemo društvo i država koji su spremni da postanu jedna od članica EU. To je veoma realan cilj, ali do njega dolazimo odgovornom i ozbiljnom vladom”, istakao je Živković.

Čitaj još:   Pun Mjesec iznad STAMBOLA na BOSFORU ukrasio poznate znamenitosti... (foto, video)

“Svjesni smo nedovoljne razvijenosti određenih institucija i nedovoljne spremnosti da se odupru ljudskim slabostima i udarima koje su doživjele. Ali moramo da se trudimo da radimo bolje, posvećenije i da Crnu Goru tretiramo kao svoju kuću, svoj dom. Da znamo da nema važnijeg cilja, nego ostaviti svojim potomcima sređenu državu sa evropskim vrijednostima”, zaključio je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more