IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Doktor otkrio kako se zarazio: “Piješ vodu, a ne znaš šta piješ” simptom se javio preko noći… (foto)

Šef odeljenja onkologije ispričao je kako se zarazio kovidom- 19, koji su bili prvi simptomi bolesti i kako je tekao proces liječenja…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 18. 04. 2020… 14: 31… Doktor otkrio kako se zarazio:”Piješ vodu, a ne znaš šta piješ” simptom se javio preko noći… (foto)

Dr Vladan Pavlović je prvo osjetio malaksalost, a uveče je dobio povišenu temperaturu.

“Odmah sam posumnjao da je došlo do infekcije korona virusom i sutradan sam se javio u Kovid ambulantu. Urađena je analiza i CRP je bio blago povišen, a snimak pluća je pokazao obostranu pneumoniju. Upala pluća se jako brzo desila od prvih simptoma. Pored temperature u toku noći osjetio sam toplotu u grudima”, rekao je Vladan Pavlović.

Doktor navodi da su se pojavili i simptomi o kojima su mnogi pacijenti pričali, odnosno gubitak čula mirisa i ukusa.

“Piješ vodu, a ne znaš šta piješ. Nemate osjećaj. Nikad ništa slično nisam doživio”, dodaje Pavlović.

Vladan Pavlović kaže da mu je virus prenio prijatelj koji dva dana prije njega testiran pozitivno na korona virus.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- Državni sekretar Mirsad Đerlek: Epidemiološka situacija zabrinjavajuća... (foto i video)

“Ostao sam na klinici i bio sam pod terapijom, a onda 27. marta sam premješten na KBC ‘Dragiša Mišović. Tamo je nastavljena antibiotska terapija. Nikad se ne zna u kom smjeru će bolest ići. Može da se desi su simptomi minimalni i da u toku noći dođe do akutne upale”, objašnjava on.

Poslije boravka u bolnici, ostaje se u izolaciji 14 dana. Nakon dva negativna brisa dr Pavlović je izliječen. Poslije obaveznog karantina doktor planira da se vrati na posao…

izvor agencije