BiH

EKSKLUZIVNI SNIMCI POLICIJSKE AKCIJE U SARAJEVU: Sa lica mjesta, pretresi i hapšenja na više lokacija, policija upala u Općinu Stari Grad… (foto, video)

Kako smo jutros objavili, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo jutros u akciji “Start” obavljaju pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 09: V- 2023, 09: 44… EKSKLUZIVNI SNIMCI POLICIJSKE AKCIJE U SARAJEVU: Sa lica mjesta, pretresi i hapšenja na više lokacija, policija upala u Općinu Stari Grad… (foto, video)

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH.

Kako smo rano jutros i objavili, u jutrošnjoj akciji blokirana je zgrada Općine Stari Grad, parking prostor kod Vijećnice…

Po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL- om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Sarajevskog i Državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP- a KS vrše pretrese na više lokacija na području KS zbog krivičnih djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca– kazali su ranije iz Tužilaštva KS.

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH.

Pripadnici policijskih agencija jutros su počeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu. Prema informacijama Istrage, pretres traje u Općini Stari Grad, te u objektima koje koristi porodica načelnika Osim toga, pretresi se vrše i u elitnom restoranu Dos Hermanos u Radićevoj ulici čija je vlasnica povezana sa vođom narko kartela Tito i Dino.

Akcija se realizira po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a u sve je uklučeno i Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje vodi nekoliko istraga protiv načelnika Hadžibajrića.

U ovom trenutku, kako javlja Istraga.ba, prva meta su načelnik Ibrahim Hadžibajrić i njegov sin Seid. Oni su osumnjičeni za korupciju i pranje novca.

Dio informacija istražitelji su dobili putem dešifriranja aplikacije Sky.

NOVINARSKA ekipa je rano jutros zabilježila akciju pripadnika MUP- a Kantona Sarajevo.

Pogledajte ekskluzivne snimke:

POGLEDAJTE AKCIJU MUP-A KS: SPECIJALCI BLOKIRALI ZGRADU OPĆINE STARI GRAD, PARKING PROSTORE…

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

5 minuta ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

10 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

10 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

10 sati ago

DANIJEL Živković: Spremni smo da skratimo mandat Skupštini, da li je i ANDRIJA Mandić? (foto)

Javnost je Andriju Madnića više puta čula da će kao predsjednik Parlamenta razgovarati sa premijerom…

11 sati ago

Andrija MANDIĆ i IGRE oko REZOLUCIJE o JASENOVCU: Zašto je Srbija, nije donijela, nego se Crna Gora, gura u prvi plan i koji su skriveni motivi? (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore prije dva dana prisustvujući skupu koji obilježava sjećanje na žrtve logora…

11 sati ago

This website uses cookies.