BiH

EKSKLUZIVNI SNIMCI POLICIJSKE AKCIJE U SARAJEVU: Sa lica mjesta, pretresi i hapšenja na više lokacija, policija upala u Općinu Stari Grad… (foto, video)

Kako smo jutros objavili, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo jutros u akciji “Start” obavljaju pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 09: V- 2023, 09: 44… EKSKLUZIVNI SNIMCI POLICIJSKE AKCIJE U SARAJEVU: Sa lica mjesta, pretresi i hapšenja na više lokacija, policija upala u Općinu Stari Grad… (foto, video)

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH.

Kako smo rano jutros i objavili, u jutrošnjoj akciji blokirana je zgrada Općine Stari Grad, parking prostor kod Vijećnice…

Po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL- om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Sarajevskog i Državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP- a KS vrše pretrese na više lokacija na području KS zbog krivičnih djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca– kazali su ranije iz Tužilaštva KS.

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH.

Pripadnici policijskih agencija jutros su počeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu. Prema informacijama Istrage, pretres traje u Općini Stari Grad, te u objektima koje koristi porodica načelnika Osim toga, pretresi se vrše i u elitnom restoranu Dos Hermanos u Radićevoj ulici čija je vlasnica povezana sa vođom narko kartela Tito i Dino.

Akcija se realizira po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a u sve je uklučeno i Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje vodi nekoliko istraga protiv načelnika Hadžibajrića.

U ovom trenutku, kako javlja Istraga.ba, prva meta su načelnik Ibrahim Hadžibajrić i njegov sin Seid. Oni su osumnjičeni za korupciju i pranje novca.

Dio informacija istražitelji su dobili putem dešifriranja aplikacije Sky.

NOVINARSKA ekipa je rano jutros zabilježila akciju pripadnika MUP- a Kantona Sarajevo.

Pogledajte ekskluzivne snimke:

POGLEDAJTE AKCIJU MUP-A KS: SPECIJALCI BLOKIRALI ZGRADU OPĆINE STARI GRAD, PARKING PROSTORE…

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

VIC DANA: Đuro upitao svoju voljenu Natu, čoče kakav sam u krevetu, onda– ide pravi urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! BUDVA: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 19, 05. 2024… 01:…

5 sati ago

DPS Nikšić: MARKO Šubara Kovačević, ni sebe ne može da ubijedi, u to da lokalna vlast u Nikšiću radi, kamoli građane… (foto, video)

.Da ne prepoznasmo lik, po odgovorima ne bismo znali da je to Marko Kovačević, predsjednik…

7 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Rezolucija Aleksandra VUČIĆA za zaustavljanje Crne Gore na evropskom putu… (foto)

Vjerujemo da je ovaj scenario i osmišljen da bi se izvjesno onemogućio evropski konsenzus oko…

7 sati ago

Dnevni horoskop za 20. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnu se…

8 sati ago

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: MILOJKO Spajić pokleknuo pred ucjenama DF- a… (foto)

Cjelodnevno samohvalisanje PES-a irelevantnim amandmanima na Rezoluciju UN- a o genocidu u Srebrenici, za koje…

8 sati ago

UŽAS u HRVATSKOJ: Muškarac ubio punicu, nožem u vrat ranio suprugu, pa pred očima policije presudio sebi! (foto)

Prema neslužbenim informacijama muškarac u dobi od 50-ak godina usmrtio je punicu, teško povrijedio svoju…

8 sati ago

This website uses cookies.