IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD BOSNOM: Na AHIRET preselila mlada dr. Spahić AZRA- BILA SI PREDOBRA ZA OVAJ SVIJET…

Mlada doktorica Azra Spahić poginula je prije dvije noći, kada ju je Armin Berberović udario vozilom u Sarajevu. Dženaza Azri će se klanjati 29. maja na mezarju Humci u Bihaću. Iza Azre, ostali su otac Goran, mama Aida, brat Adnan, nane Sutka i Ćamila…

“Draga naša djevojčice, školska prijateljice mog djeteta, naše djece, divno dijete, Bihać plače za tobom, neka ti dragi Allah podari dženet, a porodici sabur.”

Bosna i Hercegovina danas tuguje za mladom doktoricom, 25-godišnjom Azrom Spahić. Doktorica iz sarajevskog Doma zdravlja, rodom iz Bihaća, poginula je sinoć na Marijin- Dvoru u Sarajevu. Nju je, vozeći Mercedes, na pješačkom prijelazu pokosio Armin Berberović zvani Berba. Uz nju, teško je povrijeđena još jedna mlada doktorica– Alma Suljić, te još jedna osoba.

Od dr. Spahić, koja je nedavno završila Medicinski fakultet, danas se opraštaju mnogi. Ljuti su, uznemireni i ogorčeni.

Oni koji su je poznavali kažu da je odisala dobrotom, da je bila budućnost ove zemlje i da je s njenom smrću izgubljeno ko zna koliko života koje je mogla spasiti. “Još jedan pijani sarajevski kabadahija u akciji. Ubiše nam mladost, naše pametne i uspješne ljepotice.

Čitaj još:   SVIREPO UBIJENI ulični muzičar BLEKI, promijenio je ime u ratu: ''Da bi sačuvao živu glavu''- Zvao se RAMIZ Hamzić"... (foto, video)

Ovo je već drugi put da pijani vozači ubice ubijaju našu mladost na sarajevskim pješačkim prelazima. Edita Malkoč iz Bosanske Krupe na isti je način izgubila život(…)

Sinoć Azra i kolegica teško povrijeđena. Tuga… Sinoć je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, na pješačkom prijelazu, život izgubila sugrađanka Azra Spahić koja je rođena bišćanka. Azra je bila doktorica medicine i zaposlenica JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo. Neka joj je vječni rahmet i lahka crna zemlja Bosanska, a porodici sabur…”, piše njen sugrađanin Ekrem Halilagić.

“Uz najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i kolegama, kao i uz duboko žaljenje zbog nemjerljivog gubitka, tjeram se da napišem par riječi za sve vas koji možda niste poznavali našu Azru.

Sinoć nam je neki monstrum oduzeo bisera naših generacija: doktoricu, naučnicu, umjetnicu, svestranu djevojku koja je bila rođena da napravi razliku u ovom odronu od društva u kojem žrtve i ožalošćene potapšeš po ramenu i pohvališ za hrabrost, a monstrumima ni ne pokušaš sistemski stati u kraj. Istina je da svi životi vrijede jednako, samo što mi se srce mrvicu jače stegne kad se sjetim da je život drage Azre sinoć za sobom odnio i sve živote koje je mogla spasiti – a bilo bi ih mnogo, vjerujte.

Izvor: Facebook/etto.ba

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Brat i muž žestoko izmlatili UTJERIVAČA DUGOVA?! KRVNIČKI GA TUKLI, BEJZBOL PALICAMA... (uznemiravajući video)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more