IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMINA Cikotić: Prioritet da se za svu djecu u Crnoj Gori obezbijedi besplatan vrtić… (foto, video)

Jedan od prioriteta liste ”SDP- Za našu kuću” je da se za svu djecu u Crnoj Gori, njih 24.000, obezbijedi besplatan vrtić, poručuje Amina Cikotić, kandidatkinja za poslanicu na listi ”SDP– Za našu kuću”.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29: V- 2023, 10: 34… AMINA Cikotić: Prioritet da se za svu djecu u Crnoj Gori obezbijedi besplatan vrtić… (foto, video)

“Kao što su nam tokom čitavog trajanja partije socijalne teme bile od primarnog značaja, tako nastavljamo i danas. Konkretnim mjerama želimo da pozitivno utičemo na životni standard i u mogućoj mjeri smanjimo troškove naših građana.

Ako uzmemo u obzir da je za jedno dijete za vrtić potrebno izdvojiti oko 40 eura mjesečno, prostom računicom dolazimo do cifre koja je oko 11 miliona eura godišnje.

Smatramo da je ovo konkretna i u praksi vrlo ostvarljiva mjera koja će našim građanima u velikoj mjeri pomoći da taj novac preusmjere za svoje druge potrebe i tako im makar malo učinimo život lakšim u ovim izazovnim vremenima”, navodi AMINA Cikotić.

Čitaj još:   AMINA Cikotić: Glas za DRAGINJU je glas za Crnu Goru- okrenut sebi i svojim interesima...

Da je, kako kaže, ovaj program ostvarljiv, pokazuje nam i praksa koja je započeta u Prijestonici Cetinje gdje će vrtići biti besplatni za svu djecu.

“Ako je to moguće sprovesti u jednom gradu, moguće je sprovesti i u državi tim prije što se novac građana trenutno troši na razna službena putovanja, konsultantske usluge i partijska zapošljavanja da bi se zadovoljile lične ambicije. Tome ćemo stati na kraj.

Želimo da Crna Gora bude siguran i udoban dom za sve građane a posebno za naše najmlađe, našu budućnost”, zaključuje Cikotić.

BONUS VIDEO: Djeciji vrtic Zagorka Ivanovic Cetinje horska pjesma za 110 godina postojanja

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more