IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Smijenjena v.d. direktorka klinike “Laza Lazarević” Ivana Stašević Karličić… (foto, video)

Dr. Ivana Stašević Karličić je vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr. Laza Lazarević” u Beogradu i danas je smijenjena je sa te funkcije…

BEOGRAD: Srbija, Znimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. VI. 2022… 20: 38… Smijenjena v.d. direktorka klinike “Laza Lazarević” Ivana Stašević Karličić… (foto, video)

Dr. Ivana Stašević Karličić je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr. Laza Lazarević“, a na mjestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Dio zaposlenih na toj klinici od septembra prošle godine na protestima ja tražio njenu smjenu, optuživši je za mobing.

Oni su protestovali i ispred sjedišta SPS u Beogradu, smatrajući da ta partija štiti direktorku.

Karličić je, međutim, izjavila da nije aktivista ijedne političke partije i da je njen poziv prije svega poziv ljekara, usmjeren na dobrobit pacijenata, ali da “kao patriota i intelektualac svakako ima svoje političko opredjeljenje“.

Čitaj još:   KAKO SU ”SRBI SA DNA KACE” PRODALI CRNU GORU: Hronologija očekivane izdaje i priprema za Otvoreni Balkan... (foto)

Sredinom maja ove godine deo zaposlenih je održao protestnu šetnju od Klinike do Vlade Srbije, gde su predali zahtev premijerki Ani Brnabić za razrešenje Karličić.

Smjenu Karličić je predložila i Ministarka zdravlja Danica Grujičić, podsjetivši da su 23 ljekara napustila kliniku Laza Lazarević, a nakon što je ministarstvo analiziralo sve, upućen je prijedlog za smenu direktorke. Dodala je da samo vlada može da donese odluku o toj smeni.

Novo Jutro- Dea i Sarapa – Ivana Stasevic Karlicic- 11.11.2022.

Izvor: N1

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more