IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tužioci odbili da potpišu nalog za hapšenje Spajića, Terzić i Milić napustili Crnu Goru…

Odlazeći premijer Dritan Abazović I šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković čitavu proteklu noć su potrošili u potrazi za osnovnim tužiocem koji bi bio spreman da potpiše nalog za privođenje ili hapšenje lidera i nosioca liste Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, saznaje M portal od dobro obaviještenih izvora, ali ni jedan tužilac nije želio da učestvuje u tome. Informacija o akciji Abazovića i Šukovića, koju je M portal dobio jutros, poklapa se sa fotografijom koju je na društvenim mrežama objavio član Predsjedništva PES Andrej Milović, na kojoj se vidi da su premijer i šef SPO sinoć kasno bili zajedno.

Pošto je plan sa tužiocima propao, oni će danas pokušati da pronađu način da policija, na nivou svojih ovlašćenja, privede Milojka Spajića. Specijalno državno tužilaštvo je još juče, nakon poziva Abazovića da se oglasi u slučaju Spajića, svojim ćutanjem jasno stavilo do znanja da neće napraviti nikakav korak koji je u suprotnosti sa zakonom i materijalnim dokazima kojima raspolažu.

Za Abazovića i Šukovića tu se stvar dodatno komplikuje – nakon što su tužioci „otkazali poslušnost“, Crnu Goru su juče popodne naprasno napustili direktor Uprave policije Nikola Terzić i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić.

Čitaj još:   SIPA, UHAPSILA RATNOG ZLOČINCA: Mitrović Tadija, nemilosrdno ubijao Bošnjake...

Obojica navodno imaju službene obaveze u inostranstvu, ali njihovi izlazci iz Crne Gore nijesu bili najavljeni graničnim prijelazima, kako to praksa nalaže kada su visoki policijski funkcioneri u pitanju. Prema izvorima M portala, Terzić je iz Crne Gore izašao na graničnom prijelazu Božaj, a Milić na graničnom prijelazu na Šćepan Polju.

Čelni ljudi bezbjednosnog sektora, za koje je veoma neuobičajeno da tri dana uoči parlamentarnih izbora napuštaju državu, na ovaj način su pokušali da izbjegnu politički pritisak kojem su izloženi posljednjih dana u slučaju Milojka Spajića, tvrde izvori M portala.

Zahtjevi koje su prema njima imali Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i generalni inspektor ANB-a Artan Kurti bili su previše čak i za ova dva neskriveno politička kadra aktuelne vlasti.

Bez obzira na odsustvo direktora UP, crnogorska policija će biti izložena pritiscima da postupa po političkim zahtjevima odlazećeg premijera, pa Spajićevo hapšenje ili privođenje i dalje nije isključeno kao opcija, što bi značajno narušilo izborni proces u Crnoj Gori.

Kako tvrde izvori M portala, Tezićevo odsustvo ne znači mnogo jer on svakako samo figurira kao direktor UP, a stvarna moća upravljanja policijom je u rukama Predraga Šukovića koji donosi odluke o svemu, bilo da je riječ o kadrovskim pitanjima ili o filtriranju odgovora na novinarska pitanja upućena Upravi policije. 

izvor: gradski.me

Čitaj još:   IZNENAĐENJE U FEBRUARU: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana, krajem januara stabilno vrijeme... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more