IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA: “Evropa sad” podnijela krivičnu prijavu protiv DRITANA Abazovića… (foto, video)

Abazović je ranije naveo da kripto zajednica finansira određene političke subjekte u Crnoj Gori, a njegov ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, devidno povezao lidera Pokreta Evropa sad sa kontroverznim Korejancem, kripto kraljem kojeg potražuje i SAD, Do Kwonom.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 10. VI. 2022… 00 38… ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA: “Evropa sad” podnijela krivičnu prijavu protiv DRITANA Abazovića… (foto, video)

Dritan Abazović

U finišu kampanje u Crnoj Gori sve više međusobnih optužbi, pa i krivičnih prijava. Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović predao je Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i povezanih lica zbog osnovane sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i stvorili organizovanu kriminalnu grupu koja je imala za cilj da utiče na izborni proces i kompromituje predsjednika PES- a Milojka Spajića.

Abazović je ranije naveo da kripto zajednica finansira određene političke subjekte u Crnoj Gori, a njegov ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, devidno povezao lidera Pokreta Evropa sad sa kontroverznim Korejancem, kripto kraljem kojeg potražuje i SAD, Do Kwonom.

Navodno se u laptopu Do Kvona nalaze dokazi o poslovanju Spajića i Korejca.

Čitaj još:   STRAŠNO: HADŽIJE iz BiH tvrde da su prevareni u Meki...

“Sastajali su se i u porodičnoj atmosferi i to u jednoj beogradskoj ulici. Bili su prijatelji pet godina i što je najvažnije – radili su zajednički posao. Jesmo li sve to trebali da prećutimo, ko od vas misli da to treba da se prećuti? To su operativne informacije”, zaključio je Adžić.

U PES-u negiraju optužbe, navodeći da je sporno pismo Do Kwona pisano od strane pojedinaca Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, te je pokušaj političke diskreditacije Milojka Spajića.

Nosioci svih izbornoj lista, njih ukupno 15 lista koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima večeras se suočavaju u završnoj debati na TV CG od 20 sati.

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović uoči izborne šutnje koja počinje u ponoć rekao je da, nakon parlamentarnih izbora očekuje formiranje proevropskog parlamenta i vlade koji će nastaviti proces demokratizacije u Crnoj Gori.

“Crna Gora je predvodnica među zemljama kandidatima, nemamo otvorenih pitanja sa susjedima i naš cilj je da postanemo država članica u narednih pet godina”, rekao je Milatović.

On je kazao da je optimista da u ovom trenutku za Crnu Goru postoji ozbiljna šansa da se proces ubrza.

Čitaj još:   Mihailo RADOJIČIĆ ŠOK: Tu smo... Otpis! (foto, video)

BONUS VIDEO: : Pokret ‘Evropa sad’ će diktirati uslove, DPS bi pristao na koaliciju

izvor (N1)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more