Regija

STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Do subote oblačno, pljuskovi, grmljavine, gdje će najviše padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena. U srijedu jutro u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i tokom noći kiša i pljuskovi s grmljavinom se očekuju širom zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 18 do 26°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti. utorak 13. VI. 2022… 09: 38…   STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Do subote oblačno, pljuskovi, grmljavine, gdje će najviše padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni će danas biti djelimično vedro, a u Hercegovini sunčanije prijepodne, dok se umjereno povećanje oblačnosti očekuje u drugom dijelu dana, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusevih.

U Sarajevu je danas pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana.

Tako nas sutra u Bosni i Hercegovini očekuje djelimično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusevih.

utorak 13.06.2023. godine
Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed sunčanijeg vremena, porasta temperatura i jačeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je laganije se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana. 

Za četvrtak se prognozira oblačno s kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepeba Celzijusevih.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na istoku zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusevih.

Prvi dan vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusevih.

izbor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Pljuskovi, grmljavina, zahlađenje 15 C…

U drugoj polovini dana jači pljuskovi i grmljavina. Lokalno je Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

5 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

6 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

7 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

17 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

17 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

17 sati ago

This website uses cookies.