BiH

DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVU: Amar Bašić pucao na policiju, oni mu uzvratili… (foto)

Pucnjavi u Švrakinom Selu prethodilo više krivičnih djela: Uhapšene dvije osobe, treća u bjekstvu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti ponedeljak, 03. VII. 2022… 12: 38… DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVU: Amar Bašić pucao na policiju, oni mu uzvratili… (foto)

U jutarnjim satima je u Sarajevu, tačnije u naselju Švrakino Selo, došlo do pucnjave. Prema nezvaničnim saznanjima, u bjekstvu se trenutno nalazi Amar Bašić koji je hice razmijenio sa policijom.

Do pucnjave je došlo u ulici Alibega Firdusa koja je trenutno ograđena žutom policijskom trakom zbog policijskog uviđaja koji je trenutno u toku.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, do pucnjave je došlo kada je, prvo, Amar Bašić “zapucao” prema policijskim službenicima, koji su potom uzvratili vatrom.

Bašić se trenutno, prema našim saznanjima, nalazi u bjekstvu.

O tome šta je prethodilo pucnjavi, da li se Bašić nalazio u izvršenju nekog krivičnog djela koje su uočili policijski službenici, za sada nije poznato, a istraga će dovesti do detaljnijih informacija.

U Sarajevu je danas provedena operativna akcija policijskih službenika MUP- a KS pod nazivom “Porto”, u kojoj su uhapšene dvije osobe, dok je za trećom raspisana potjernica.

Policijski službenici Uprave policije MUP- a Kantona Sarajevo danas su, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli operativnu akciju “Porto” s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, izvršeni su pretresi na više lokacija te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potiču iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje.

Tokom provođenja ove operativne akcije, uhapšeni su 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

Prilikom pokušaja hapšenja trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa – općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

izvor Klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 14. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan žali, Bik…

12 minuta ago

Poslije debakla protiv Italije: Vlado Šola podnio ostavku- “Žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori…” (foto, video)

Selektor crnogorskih rukometaša Vlado Šola podnio je ostavku nakon debakla protiv Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo...…

2 sata ago

Ni grotlo „Morače” nije pomoglo protiv Italije: „Lavovi” miljama daleko od Mundijala… (foto, video)

Loša utakmica u Konversanu nije bila slučajnost, crnogorski rukometaši su odigrali ispod nivoa i u…

2 sata ago

Andrija MANDIĆ OTVORENO PRIJETI: “Glasanje za Rezoluciju u UN- u je CRVENA LINIJA!”… (foto, video)

Rajo Mandić: Vršimo pritisak na Spajića i Vladu da odustanu od odluke da podrže Rezoluciju…

4 sata ago

Meteorolog nam otkrio- Vrijeme koje nas čeka sutra: Toplo ali i kišovito, kolike temparature, nas očekuju narednih dana… (foto, video)

Kakvo će vrijeme biti u narednim danima, kad će biti najhladnije... U narednim danima u…

7 sati ago

This website uses cookies.