IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Budva: Turizam Crne Gore u raspadu, prepušten stihiji– Đuroviću samohvalisanja ne nedostaje, a stanje katastrofalno… (foto)

”Brojni kruzeri zaobilaze naše primorje i prilikom svojih tura goste sa itivnih turističkih destinacija odvode na druge destinacije. Low cost avio kompanije, usljed neadekvatnog postupanja vlasti uvećavanjem aerodromskih taksi, ukinule su letove i linije koje su našu zemlju povezivale sa Zagrebom, Rimom, Barselonom, Bečom”

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03. VI. 2022… 10: 58… DPS Budva: Turizam Crne Gore u raspadu, prepušten stihiji– Đuroviću samohvalisanja ne nedostaje, a stanje katastrofalno… (foto)

Od dolaska “oslobodilaca” na vlast Crna Gora je od atraktivne i nezaobilazne destinacije za goste širom regiona, Evrope i svijeta došla u stanje koje građane navodi da se zapitaju: da li je naša država danas uopšte više i turistička zemlja, saopštio je Opštinski odbor DPS-a Budva.

“Naime, utabanom stazom prethodnog ministra turizma Jakova Milatovića, koji je otjerao jedan Aman i Sveti Stefan pretvorio u ruglo a građane doveo u situaciju da plate 100 miliona eura ukoliko država izgubi arbitražni postupak u Londonu, nastavio je tehnički resorni ministar Goran Đurović”, navode u budvanskom DPS-u.

O tome, tvrde u DPS Budva, svjedoče učinci vlade, u kojoj se Đurović, poput njegovog samohvalisavog šefa, bavio prije svega propagandom, dok se pred našim očima rušio imidž Crne Gore, kao turističke destinacije.

“Pored svih prirodnih potencijala i dobrog imidža nije obezbijeđen nijedan novi investitior a i već postojeći se rastjeruju. Turisti se maltretiraju u saobraćajnim gužvama, uzrokovanim nepripremljenim saobraćajnicama i lošom infrastrukturom…

Trajekta linija Kamenari– Lepetani mjesecima je u haosu i kolapsu dok se vlast zabavlja smišljanjem tragikomičnih naziva za sumnjivo nabavljene nove trajekte. Neregulisana zakonska regulative ugostitelje je ostavila bez adekvatne radne snage, pa mnogi od njih nijesu bili u prilici otvoriti objekte i ostvariti prijeko potrebnu egzistenciju za svoje porodice.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Zastupnici opozicije u RS- u, su otkrili zašto (ne) će glasati za Vojina Mijatovića... (foto)

Sea Dance festival, koji je našoj državi donosio na desetine miliona eura direktnog prihoda i generisao dolazak na stotine hiljada turista, zbog nemarnog i neodgovornog odnosa vlasti otišao je iz Crne Gore. Brojni kruzeri zaobilaze naše primorje i prilikom svojih tura goste sa emitivnih turističkih destinacija odvode na druge destinacije.

Low cost avio kompanije, usljed neadekvatnog postupanja vlasti uvećavanjem aerodromskih taksi, ukinule su letove i linije koje su našu zemlju povezivale sa Zagrebom, Rimom, Barselonom, Bečom. Aerodrom u Tivtu, koji je 2019. godine u vrijeme rekordne sezone imao više od milion putnika, i za devet mjeseci iste godine imao promet od 1.232.795 putnika, sveden je na nivo jedne trafike koja prokišnjava i postao predmet sprdnje.

Podgorički aerodrom iako prebukiran sa 200 novozaposlenih u prethodnom periodu nije osposobljen da odgovori zadacima i potrebama te su se putnici, nakon što su zaposleni u jedom momentu juče napustili svoja radna mjesta na pasoškim kontrolama, morali samoorganizovati i time je još jednom potvrđeno da u našoj državi ne postoji vladavina prava”, navode iz DPS Budva.

Kada svemu, kako kažu, dodaju da se Opštinom Budva, nekada metropolom crnogorskog turizma, u vrijeme turističke sezone rukovodi iz istražnog zatvora, a dok čekamo vladine bajke o tome kako je i ove godine procenat gostiju veći nego u istom periodu rekordne 2019. godine, možemo konstatovati samo jedno– “tridesetoavgustovski oslobodioci” sektoru turizma nanijeli su teško nadoknadivu i gotovo trajnu štetu.

Čitaj još:   DRAMA u BIH: Roditelji maloljetnice napravili SAČEKUŠU PEDOFILU, oborili ga s motora! Interverisala POLICIJA... (foto)

“Ostaje utisak da Crna Gora i nema resornog ministra turizma, već je ovaj sektor prepušten stihiji i totalnom raspadu”, zaključuju u budvanskom DPS- u.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more