Crna Gora

DPS Budva: Turizam Crne Gore u raspadu, prepušten stihiji– Đuroviću samohvalisanja ne nedostaje, a stanje katastrofalno… (foto)

”Brojni kruzeri zaobilaze naše primorje i prilikom svojih tura goste sa itivnih turističkih destinacija odvode na druge destinacije. Low cost avio kompanije, usljed neadekvatnog postupanja vlasti uvećavanjem aerodromskih taksi, ukinule su letove i linije koje su našu zemlju povezivale sa Zagrebom, Rimom, Barselonom, Bečom”

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03. VI. 2022… 10: 58… DPS Budva: Turizam Crne Gore u raspadu, prepušten stihiji– Đuroviću samohvalisanja ne nedostaje, a stanje katastrofalno… (foto)

Od dolaska “oslobodilaca” na vlast Crna Gora je od atraktivne i nezaobilazne destinacije za goste širom regiona, Evrope i svijeta došla u stanje koje građane navodi da se zapitaju: da li je naša država danas uopšte više i turistička zemlja, saopštio je Opštinski odbor DPS-a Budva.

“Naime, utabanom stazom prethodnog ministra turizma Jakova Milatovića, koji je otjerao jedan Aman i Sveti Stefan pretvorio u ruglo a građane doveo u situaciju da plate 100 miliona eura ukoliko država izgubi arbitražni postupak u Londonu, nastavio je tehnički resorni ministar Goran Đurović”, navode u budvanskom DPS-u.

O tome, tvrde u DPS Budva, svjedoče učinci vlade, u kojoj se Đurović, poput njegovog samohvalisavog šefa, bavio prije svega propagandom, dok se pred našim očima rušio imidž Crne Gore, kao turističke destinacije.

“Pored svih prirodnih potencijala i dobrog imidža nije obezbijeđen nijedan novi investitior a i već postojeći se rastjeruju. Turisti se maltretiraju u saobraćajnim gužvama, uzrokovanim nepripremljenim saobraćajnicama i lošom infrastrukturom…

Trajekta linija Kamenari– Lepetani mjesecima je u haosu i kolapsu dok se vlast zabavlja smišljanjem tragikomičnih naziva za sumnjivo nabavljene nove trajekte. Neregulisana zakonska regulative ugostitelje je ostavila bez adekvatne radne snage, pa mnogi od njih nijesu bili u prilici otvoriti objekte i ostvariti prijeko potrebnu egzistenciju za svoje porodice.

Sea Dance festival, koji je našoj državi donosio na desetine miliona eura direktnog prihoda i generisao dolazak na stotine hiljada turista, zbog nemarnog i neodgovornog odnosa vlasti otišao je iz Crne Gore. Brojni kruzeri zaobilaze naše primorje i prilikom svojih tura goste sa emitivnih turističkih destinacija odvode na druge destinacije.

Low cost avio kompanije, usljed neadekvatnog postupanja vlasti uvećavanjem aerodromskih taksi, ukinule su letove i linije koje su našu zemlju povezivale sa Zagrebom, Rimom, Barselonom, Bečom. Aerodrom u Tivtu, koji je 2019. godine u vrijeme rekordne sezone imao više od milion putnika, i za devet mjeseci iste godine imao promet od 1.232.795 putnika, sveden je na nivo jedne trafike koja prokišnjava i postao predmet sprdnje.

Podgorički aerodrom iako prebukiran sa 200 novozaposlenih u prethodnom periodu nije osposobljen da odgovori zadacima i potrebama te su se putnici, nakon što su zaposleni u jedom momentu juče napustili svoja radna mjesta na pasoškim kontrolama, morali samoorganizovati i time je još jednom potvrđeno da u našoj državi ne postoji vladavina prava”, navode iz DPS Budva.

Kada svemu, kako kažu, dodaju da se Opštinom Budva, nekada metropolom crnogorskog turizma, u vrijeme turističke sezone rukovodi iz istražnog zatvora, a dok čekamo vladine bajke o tome kako je i ove godine procenat gostiju veći nego u istom periodu rekordne 2019. godine, možemo konstatovati samo jedno– “tridesetoavgustovski oslobodioci” sektoru turizma nanijeli su teško nadoknadivu i gotovo trajnu štetu.

“Ostaje utisak da Crna Gora i nema resornog ministra turizma, već je ovaj sektor prepušten stihiji i totalnom raspadu”, zaključuju u budvanskom DPS- u.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

8 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

9 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

10 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

19 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

20 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

20 sati ago

This website uses cookies.