IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOMANDANT RUSKIH PARTIZANA NAJAVLJUJE: Imamo ambiciozne planove, Vladimira PUTINA uskoro čeka puno IZNENAĐENJA… (foto, video)

Komandant Legije slobodne Rusije kaže da njegovi borci planiraju još jedan prekogranični napad na Rusiju i žele iskoristiti nered u Kremlju nakon pobune Jevgenija Prigožina…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09. VII. 2022… 17: 38… KOMANDANT RUSKIH PARTIZANA NAJAVLJUJE: Imamo ambiciozne planove, Vladimira PUTINA uskoro čeka puno IZNENAĐENJA… (foto, video)

U sljedećih mjesec dana bit će još iznenađenja– rekao je Cezar, glasnogovornik paravojne grupe koja se bori protiv Putina, u intervjuu za Observer u Kijevu.

Bit će nam to treća operacija. Nakon toga će biti četvrta, pa peta. Imamo ambiciozne planove. Želimo osloboditi sav naš teritorij. Legija, koju čini nekoliko stotina ruskih dobrovoljaca, izvela je napade u maju i početkom juna. Zauzela je pogranična sela u blizini ruskog grada Belgoroda, sukobila se s ruskom vojskom i zarobila 10 ruskih vojnika. Dvojica pripadnika antikremaljske milicije su ubijena – rekao je Cezar.

Nedavni upad u blizini grada Šebekino opisao je kao “lokalni napad i izviđačku operaciju”. Cezar, koji se preselio u Ukrajinu kada je započela invazija, rekao je da je spakirao svoju rusku putovnicu.

  • Graničari su pobjegli. Nije bilo kome to pokazati – našalio se.

Cezarovo pravo ime je Maximillian Andronnikov. Kritičari su legiju ismijavali kao bezvezni PR projekt koji vodi šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov. Ruski državni mediji 49- godišnjeg Cezara prozvali su ekstremistom i nacistom. Tužitelji su ga optužili za zločine uključujući i izdaju domovine.

“Mi smo prototip budućeg ruskog društva”

Priznao je da njegova milicija može funkcionirati samo uz ukrajinsku vojnu pomoć, ali je rekao da su na ruskom teritoriju donosili vlastite nezavisne odluke. Oklopna vozila legije uglavnom su zaplijenjena iz ruskih zaliha zarobljenih u Ukrajini, rekao je.

Dodao je da su izvještaji Kremlja o velikim gubicima među njegovim gerilcima smiješna i pretjerana, ustvrdivši: “Oni su mrtva tijela obukli u ukrajinske uniforme i stavili ih na TV. Naši izgledaju drugačije. Sve je to bila glupa laž.”

Čitaj još:   ZA NEVJEROVATI: Aida ĆOROVIĆ, dobila poziv da ide u zatvor, zbog gađanja jajima zida s muralom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu... (foto, video)

Govoreći za Observer, Cezar je sebe nazvao “ustavnim monarhistom”. Rekao je da se divi Winstonu Churchillu i Margaret Thatcher te naglasio da su borci legije uključivali ljude s lijevim i desnim stavovima, kao i razočarane pristaše Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionog lidera kojeg je otrovala špijunska agencija FSB i koji je sada u zatvoru…

  • Mi smo prototip budućeg ruskog društva. Postoje različite perspektive. Legija se “borila i umirala” za budućnost Ukrajine, kao i Rusije. To je zajednička borba, zajednička tragedija – istaknuo je.

Cezar je rekao da je Prigožinov ustanak oslabio Putina. Rekao je da je vođa Wagnerovih plaćenika prvobitno namjeravao uhvatiti i ukloniti ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i vrhovnog komandatna Valerija Gerasimova prošlog mjeseca, kada je započeo oružani ustanak.

FSB je saznao za Prigožinovu namjeru i premjestio ih iz Rostova na Donu, vojnu komandu ruskog južnog okruga. Nakon što je preuzeo južni grad bez otpora, Prigožin je “improvizirao” i poslao oklopnu kolonu prema Moskvi, rekao je Cezar.

“Putinov režim će se raspasti”

Cezar predviđa da će se Putinov režim srušiti do kraja 2024. Rekao je da postoji nezadovoljstvo unutar ruske vojske. Raspuštanje Wagnera povećava izglede Ukrajine na bojnom polju, ustvrdio je.

  • Wagner je bio najkompetentnija ruska vojna jedinica. Borio sam se protiv njih u Bahmutu. Skoro su uspjeli zauzeti grad. Njihov odlazak snižava moral ruske vojske. Siguran sam da će ukrajinska protivofenziva 100 posto uspjeti – kaže.

Cezar je Putina opisao kao malog i kukavičkog “dječaka kriminalca”, koji terorizira svoje protivnike kako bi ih pokorio, ali se povlači kad god bi se suočio sa silom.

Čitaj još:   ŽESTOKA, PRIJETNJA IRANA: "Ako Amerikanci učine nešto glupo POTAPAMO brodove sa svim AVIONIMA!"

On je degradirao rusko stanovništvo, poigravajući se njihovim najnižim instinktima. Postali su glupi i agresivni. Kaže im da žive loše zbog zapada, a ne zbog istine – da su njihovi loši životni uslovi rezultat lopovske i mafijaške vlasti u Moskvi– rekao je.

  • Nakon 23 godine na vlasti, Putin je postao paranoičan, uplašen i poput Staljina u njegovim posljednjim godinama. Jedini način da ga se riješimo bio je da ga srušimo oružjem. Politički dijalog je besmislen s obzirom na Putinovu spremnost da slomi slabije protivnike– kaže Cezar

BONUS VIDEO: ПРИГОЖИНА помітили на вулицях РОСІЇ / Уже повернувся з БІЛОРУСІ?

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more