BiH

NOVI SNIMAK PROVOKACIJA IZ SREBRENICE: ORILE SE NACIONALISTIČKE PJESME… (foto, video)

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir ef. Peštalić, koji je poručio da ne smije postojati bilo kakav izgovor za organizaranje ovakvog događaja na dan dženaze u Potočarima…

SREBRENICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12. VII. 2022… 10: 38… NOVI SNIMAK PROVOKACIJA IZ SREBRENICE: ORILE SE NACIONALISTIČKE PJESME… (foto, video)

U Srebrenici je danas svečanom ceremonijom u rad puštena gradska fontana i otkriven “Spomenik miru”, ( Adem Mehmedovic – Anadolu Agency )

Kako smo i ranije prvi objavili, samo nekoliko sati nakon što su u kabure spušteni ostaci 30 žrtava genocida u Srebrenici, ovim gradom odjekuju nacionalističke i četničke pjesme.

So na ranu preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici gotovo svakodnevno nadolijevaju srpski političari svojim postupcima, porukama kojima jasno, pa i u vrijeme obilježavanja stradanja Bošnjaka, pokazuju šta i dalje misle.

Bošnjaci Srebrenice kazali su nam kako je ovo klasično nepoštivanje žrtava i vele, ako se već žele duhovno provoditi, da bi se i crkvena muzika bar na ovaj dan mogla smanjiti.

Između ostalih, Srebrenicom se i nekoliko trenutaka prije objavljivanja ovog teksta orila pjesma „Veseli se srpski rode“.

Pred pravoslavnom crkvom u Srebrenici večeras je organiziran koncert, unatoč činjenici da je danas u Memorijalnom centru Potočari klanjana dženaza, da su ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida u Srebrenici i da se cijeli svijet prisjećao svirepih zločina koje su počinili pripadnici vojske i policije RS, javlja Anadolu.

Ovaj događaj osudio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir ef. Peštalić, koji je poručio da ne smije postojati bilo kakav izgovor za organizaranje ovakvog događaja na dan dženaze u Potočarima.

“Za ovo nema opravdanja. Kad pomislimo da ne može gore i da ne mogu gore, SPC organizira koncert ispred svog objekta s pjesmama koje daju inspiraciju za nove pokolje. Zovu me majke Srebrenice. Zovu me brojni ljudi. Ne plašimo se, ali smo šokirani količinom mržnje prema Bošnjacima…

Radi se o ološu koji se okuplja oko crkve. Ovo pravoslavnoj crkvi samo nanosi veliku ljagu. Sveštenstvo na čelu sa vladikom Hrizostomom treba reagirati i ovo osuditi. To je najmanje što mogu učiniti, ako je ostalo barem malo razuma i ljudskosti“, izjavio je Peštalić za Agenciju MINA.

BONUS VIDEO: PROVOKACIJE U SREBRENICI SAMO NEKOLIKO SATI OD UKOPA ŽRTAVA GENOCIDA!

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Andrija MANDIĆ OTVORENO PRIJETI: “Glasanje za Rezoluciju u UN- u je CRVENA LINIJA!”… (foto, video)

Rajo Mandić: Vršimo pritisak na Spajića i Vladu da odustanu od odluke da podrže Rezoluciju…

60 minuta ago

Meteorolog nam otkrio- Vrijeme koje nas čeka sutra: Toplo ali i kišovito, kolike temparature, nas očekuju narednih dana… (foto, video)

Kakvo će vrijeme biti u narednim danima, kad će biti najhladnije... U narednim danima u…

3 sata ago

IVAN Vuković: Srpski narod ponižavaju oni koji ga izjednačavaju sa genocidnim djelom Karadžića i Mladića… (foto, video)

Ljudi koji pokušavaju da stave znak jednakosti između genocidnog djela Radovana Karadžića i Ratka Mladića…

6 sati ago

TUGA IZNAD KRAJINE: Obavljena Dženaza SELMIRA Šahinovića, mladića iz BUŽIMA na tragičan način, izgubio život kod BIHAĆA… (foto)

Selmir Šahinović, 22- godišnji mladić iz Bužima, na tragičan način izgubio je život u saobraćajnoj…

6 sati ago

Skupštinska većina u ponedjeljak o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu… (foto, video)

Parlamentarna većina razgovaraće u ponedjeljak o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, rečeno je Portalu RTCG. Predsjednik…

18 sati ago

This website uses cookies.