Crna Hronika

DRAMATIČNO UPOZORENJE POZNATOG METEOROLOGA: Pristiže nova SUPERĆELIJA na Balkan, donosi tornada, slijede 72 sata pakla… (foto, video)

Poznati slovenački meteorolog Marko Korošec objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja za nevrijeme koje nas očekuje u naredna tri dana…

LJUBLJANA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 24. VII. 2022… 00: 25… DRAMATIČNO UPOZORENJE POZNATOG METEOROLOGA: Pristiže nova SUPERĆELIJA na Balkan, donosi tornada, slijede 72 sata pakla… (foto, video)

Izuzetno jaki vjetrovi mogli bi uzrokovati ozljede i veliku štetu na drveću u parkovima. Slično kao što smo vidjeli prošli tjedan, navodi slovenski meteorolog Marko Korošec te ističe da slijedi teška prognoza za središnju Europu i Balkanski poluotok sa ekstremnim uvjetima za ogromnu tuču, razorne vjetrove i tornada u ponedjeljak i utorak

Poznati slovenski meteorolog Marko Korošec, autor niza tekstova o vremenu na severe-weather.eu portalu objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja vezano uz nevrijeme koje nas očekuje u iduća tri dana. – Posljednja dva tjedna pokazala su izvanredan vremenski obrazac u srednjoj Europi.

Brojne teške vremenske nepogode s tornadima, golemom tučom, iznenadnim poplavama i razornim vjetrovima razorile su alpsko područje, sjevernu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i središnji Balkan. Značajnije nepogode, uključujući vrlo veliku tuču, predviđaju se od ponedjeljka do srijede, jer još jedan snažan i dubok frontalni val ulazi u pregrijanu zemlju, navodi Korošec.

– Od ponedjeljka do srijede u središnjoj Europi s alpskim područjima, Italiji, sjevernom i središnjem dijelu Balkanskog poluotoka očekuje se višednevna oštra vremenska nepogoda. Očekuju se jake grmljavinske oluje, uključujući superćelije s vrlo velikom do golemom tučom, tornada, bujične poplave i razorni vjetrovi, upozorava Severe Weather koji unutar svog upozorenja posebno apelira da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu, gdje su mnogi na odmoru i kampiranju.

Portal posebno apeluje da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu gde su mnogi na odmoru i kampovanju.

– Izuzetno jaki vjetrovi mogli bi da uzrokuju ozlede i veliku štetu na drveću u parkovima slično kao što smo vidjeli prošle nedelje- navodi Korošec i još jednom ponavlja da sledi teška prognoza za srednju Evropu i Balkansko poluostrvo sa ekstremnim uslovima za grad ogromne veličine, razorne vetrove i tornada u ponedeljak i utorak.

Za nedelju i ponedeljak predviđa se prilično brz porast temperature, međutim, taj toplotni talas biće kratkog daha, ali temperature će ponovo biti znatno iznad 30 stepeni širom severne Italije i Balkana. Srednje temperature ponovo će biti oko 10- 12 °C iznad normale dok će prognozirane dnevne temperature ostati u ekstremnim vrednostima.

Naredna dva dana donose u južnu Italiju i južni Balkan izrazito visoke temperature. U Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj predviđaju se maksimalne dnevne temperature od 40 do 46 °C.

BONUS VIDEO: Dramatično upozorenje poznatog slovenskog meteorologa: ‘Stižu nove superćelije, tuče i tornada’

(Kurir.rs/Jutarnji)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

Formirana nova vlast u Ulcinju: Forci predsjednik opštine, DPS- u predsjednik Skupštine, u opoziciji ostaje URA i… (foto, video)

U Ulcinju je danas zaključen sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do…

7 sati ago

Dnevni horoskop za 15. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zahvalan,…

8 sati ago

MILAN Pipun Knežević, u Skupštini obratio se poslaniku DPS- a, NERMINU Abdiću: “Supruga je mislila da sam izazvao incident”; NERMIN Abdić: Dugujete mi ručak… (foto, video)

Danas je tokom skupštinskog zasijedanja u sali bilo i smijeha... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

9 sati ago

Nevjerovatna statistika Sandžaklije IFETA- Ika ĐAKOVCA: Rame uz rame sa NATHOM i KANGOM… (foto, video)

U modernom fudbalu pogoci su rezervisani za napadače, od onih klasičinih centarfora, lažnih devetki do…

10 sati ago

U petoj najbogatijoj zemalji svijeta nakon 84 godine osnovana Komunistička partija… (foto)

“Krajnje je vrijeme za povratak revolucionarnog komunizma”, rekao je politički sekretar Dersu Heri, navodi se u…

13 sati ago

VELIKA TUGA: Na ahiret preselila NEDRETA majka pjevača MIRZE Selimovića, sutra dženaza- ”Odmori se najdraža moja”… (foto)

Neutješni Mirza Selimović tuguje za majkom Nedretom koja je jučer preminula u 57. godini života.…

16 sati ago

This website uses cookies.