IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNO UPOZORENJE POZNATOG METEOROLOGA: Pristiže nova SUPERĆELIJA na Balkan, donosi tornada, slijede 72 sata pakla… (foto, video)

Poznati slovenački meteorolog Marko Korošec objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja za nevrijeme koje nas očekuje u naredna tri dana…

LJUBLJANA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 24. VII. 2022… 00: 25… DRAMATIČNO UPOZORENJE POZNATOG METEOROLOGA: Pristiže nova SUPERĆELIJA na Balkan, donosi tornada, slijede 72 sata pakla… (foto, video)

Izuzetno jaki vjetrovi mogli bi uzrokovati ozljede i veliku štetu na drveću u parkovima. Slično kao što smo vidjeli prošli tjedan, navodi slovenski meteorolog Marko Korošec te ističe da slijedi teška prognoza za središnju Europu i Balkanski poluotok sa ekstremnim uvjetima za ogromnu tuču, razorne vjetrove i tornada u ponedjeljak i utorak

Poznati slovenski meteorolog Marko Korošec, autor niza tekstova o vremenu na severe-weather.eu portalu objavio je jedno od najozbiljnijih upozorenja vezano uz nevrijeme koje nas očekuje u iduća tri dana. – Posljednja dva tjedna pokazala su izvanredan vremenski obrazac u srednjoj Europi.

Brojne teške vremenske nepogode s tornadima, golemom tučom, iznenadnim poplavama i razornim vjetrovima razorile su alpsko područje, sjevernu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i središnji Balkan. Značajnije nepogode, uključujući vrlo veliku tuču, predviđaju se od ponedjeljka do srijede, jer još jedan snažan i dubok frontalni val ulazi u pregrijanu zemlju, navodi Korošec.

– Od ponedjeljka do srijede u središnjoj Europi s alpskim područjima, Italiji, sjevernom i središnjem dijelu Balkanskog poluotoka očekuje se višednevna oštra vremenska nepogoda. Očekuju se jake grmljavinske oluje, uključujući superćelije s vrlo velikom do golemom tučom, tornada, bujične poplave i razorni vjetrovi, upozorava Severe Weather koji unutar svog upozorenja posebno apelira da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu, gdje su mnogi na odmoru i kampiranju.

Čitaj još:   BEOGRAD, NUDI SPISAK, GLASANJA IZ DUBAJIA: IME zemlje, koja će vas IZNENADITI!!!

Portal posebno apeluje da se pažljivo prate područja uz jadransku obalu gde su mnogi na odmoru i kampovanju.

– Izuzetno jaki vjetrovi mogli bi da uzrokuju ozlede i veliku štetu na drveću u parkovima slično kao što smo vidjeli prošle nedelje- navodi Korošec i još jednom ponavlja da sledi teška prognoza za srednju Evropu i Balkansko poluostrvo sa ekstremnim uslovima za grad ogromne veličine, razorne vetrove i tornada u ponedeljak i utorak.

Za nedelju i ponedeljak predviđa se prilično brz porast temperature, međutim, taj toplotni talas biće kratkog daha, ali temperature će ponovo biti znatno iznad 30 stepeni širom severne Italije i Balkana. Srednje temperature ponovo će biti oko 10- 12 °C iznad normale dok će prognozirane dnevne temperature ostati u ekstremnim vrednostima.

Naredna dva dana donose u južnu Italiju i južni Balkan izrazito visoke temperature. U Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj predviđaju se maksimalne dnevne temperature od 40 do 46 °C.

Čitaj još:   KVALIFIKACIJE za Evropsko prvenstvo: Nada se palila i gasila, EURO bio i ostao daleko, Crna Gora vodila pa izgubila u Budimpešti... (foto, video)

BONUS VIDEO: Dramatično upozorenje poznatog slovenskog meteorologa: ‘Stižu nove superćelije, tuče i tornada’

(Kurir.rs/Jutarnji)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more