IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Meteorolozi najavljuju tokom noći oluju u Crnoj Gori, moguć grad… (foto)

Jaka oluja očekuje se u Crnoj Gori tokom noći, javljaju iz Zavoda za meteorologiju i seozmologiju…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti utorak, 25. VII. 2022… 19: 22… Meteorolozi najavljuju tokom noći oluju u Crnoj Gori, moguć grad… (foto)

U tekstu koji je pripremio meteorolog Branko Micev piše da se tokom noći (nakon ponoći) u utorak na srijedu i u srijedu očekuje prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa.

Kao posljedica tog talasa i duboke i prostrane baričke doline nestabilnosti, na teritoriji Crne Gore, očekuje se jaka i duboka, frontalna konvekcija sa uslovima za formiranje konvektivnih olujno-grmljavinsko gradonosnih oblaka.

Oblaci potencijalno mogu da generišu jake olujne vjetrove, kratkotrajno pljuskovite padavine i burne grmljavinske procese sa pojavom grada.

Uslovi za formiranje olujnih oblaka biće izraženiji u jutarnjim satima u srijedu, ali opšta nestabilnost atmosfere će se nastaviti tokom dana u srijedu.

Čitaj još:   Brdo- Brioni: Odnos 2: 1 u Predsjedništvu BiH donio jednu malu a veliku diplomatsku pobjedu na samitu na Bledu... (foto, video)

Takođe, u srijedu, očekuje se pojačan do jak vjetar južnih i zapadnih smjerova u toku prolaska fronta, a nakon toga u večernjim satima u srijedu vjetar u skretanju na sjeverni.

Ovaj atmosferski sistem, donosi osvježenje, usloviće pad temperature vazduha u odnosu na temperature koje smo imali ovih dana koje su dostizale i prelazile 41 stepen C.

izvor KODEX.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more