IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Musić: MILOJKU Spajiću sat otkucava, u političkom smislu mu je– biti ili ne biti, JAKOV Milatović će ga pustiti da se prži na laganoj vatri… (foto, video)

Musić je, gostujući na televiziji E, kazao da Spajić jedini u ovoj situaciji ima „skin in the game“– „koža u igri“ , dok Bečić, Ibrahimović, Knežević, Mandić već sjutra mogu sjesti da razgovaraju s nekim drugim.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, petak, 04. VIII. 2023… 19: 48… ALEKSANDAR Musić: MILOJKU Spajiću sat otkucava, u političkom smislu mu je– biti ili ne biti, JAKOV Milatović će ga pustiti da se prži na laganoj vatri… (foto, video)

Milojko Spajić je napravio puno pobjedom, ali činjenica da nema strukturno dovoljno mandata da sam bira i diktira tempo, dovodi ga da izlaže svoju kožu, on je taj koji je na najvećem testu, riziku, dok svi ostali imaju rezervne pozicije, kazao je hrvatski politikolog Aleksandar Musić.

Musić je, gostujući na televiziji E, kazao da Spajić jedini u ovoj situaciji ima „skin in the game“, dok Bečić, Ibrahimović, Knežević, Mandić već sjutra mogu sjesti da razgovaraju s nekim drugim.

„Tu je takođe i element Jakova Milatovića, koji čini se Spajića čeka na voleju i u biti Spajiću sat otkucava. On je svoju sudbinu vezao uz formiranje ove Vlade, svi ostali su tu iz nekih drugih razloga – imaju neku svoju računicu, žele opstati, ojačati, zadržati pozicije po dubini, a Spajiću je, u političkom smislu, biti ili ne biti“, smatra Musić.

Na pitanje očekuje li da će Milatović dati mandat Spajiću, Musić kaže da Milatović od prvog dana pokazuje da se „ne želi svesti na ulogu fikusa“ i pustiti da se stvari dešavaju mimo njega.

„Čini mi se da bi bilo vrlo neinteligentno s njegove strane da krene u bilo kakav otvoreniji napad na Spajića, čini mi se da će ga pustiti da se prži na laganoj vatri”, navodi Musić. 

Čitaj još:   NAJSUROVIJI EGZEKUTOR NA BALKANU: Uhapšen Crnogorac, HLADNOKRVNO LIKVIDIRAO... (video)

Abazović sebe može vidjeti u 666. vladi, ali su mu građani okrenuli leđa

Musić se osvrnuo i na izjavu odlazećeg premijera Dritana Abazovića da sebe vidi u 45. vladi.

„Abazović sebe može vidjeti u 666. vladi, ali stvar je u tome da se tu nešto pitaju i crnogorski građani, a oni su mu okrenuli leđa. Stvara se osjećaj da je riječ o čovjeku koji je spreman na sve da bi ostao još jednu sekundu, a kamoli još jedan dan vlasti“, kaže Musić.

Stava je i da se „Frankeštajn vlada eksperiment“ neće više ponavljati.

„Ko god bi u sljedećih pet godina uvodio Abazovića u neku političku igru, zapravo bi sam sebi rezao granu na kojoj sjedi“, ističe Musić.

Crna Gora ima podijeljena paralelna društva

Prema njegovim riječima, Crna Gora nema podjele unutar društva, već podijeljena paralelna društva.

„Imate jedno društvo u Beranama, drugo na Cetinju, treće u Podgorici. To dugoročno stvara dezintegracijske sile u društvu, ljude prepada u neprijatelje i onda više ne raspravljate o nečemu, nego vam se vraćaju one situacije koje ste imali 1941. ili 1919“, napominje Musić.

CG je mjesto na zapadu, ali ta bitka se mora dobiti u ljudskim umovima

Na pitanje gdje vidi Crnu Goru u narednih pet godina, Musić odgovara da je važno naći stvari oko kojih se svi mogu dogovoriti, pri čemu je važno poštovati nezavisnu Crnu Goru i njen demokratski sistem.

„Ogroman problem u Crnoj Gori je rašireni poltronski odnos prema institucijama i Evrope i svijeta. Da se razumijemo, Crnoj Gori je mjesto u Evropi i na zapadu, ali to je bitka koja se mora dobiti u ljudskim umovima, srcima“, ističe Musić.

Čitaj još:   Vic dana STRAŠNI Džo, zli kauboj!

Dodaje i da nam niko neće urediti odnose u našoj kući.

„Onda vam članstvo u EU može biti dodatna vrijednost. Oni političari koji žele dobro Crnoj Gori treba prvo da se bave crnogorskim građanima, a manje očekivati da će vam neki dekreti spolja uređivati odnose u društvu“, zaključuje Musić.

BONUS VIDEO; GOST: Aleksandar Musić POLITIKOLOG IZ ZAGREBA

Izvor: TVE/ Analitika

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more