IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVALD Krnić iz TUZI pobjednik 9. izdanja “Bentbaša Cliff Diving”- u SARAJEVU… (foto, video)

U Sarajevu je održano deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je donio dašak adrenalina u glavni grad Bosne i Hercegovine, okupljajući građane, turiste i ljubitelje ekstremnih sportova na lokaciji Bentbaše, na obalama rijeke Miljacke.

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, subota, 05 VIII. 2022… 21: 15… EVALD Krnić iz TUZI pobjednik 9. izdanja “Bentbaša Cliff Diving”- u SARAJEVU… (foto, video)

Na događaju su učestvovali neki od najuspješnijih skakača iz BiH, regiona i nekoliko evropskih zemalja, koji su se takmičili u izvedbi skokova pred oduševljenom publikom.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja bio je Evald Krnić, koji je osvojio 58,5 bodova u obje serije. Drugo mjesto pripalo je Igoru Arseniću (57,5 bodova), dok je treći bio Rade Stefanović (56 bodova).

Prije skokova, posjetitelji su imali priliku uživati u cjelodnevnoj zabavi na Darivi kroz edukativne i art radionice, sportsko penjanje i izložbe retro fotografija.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i posjeta tašte ...

Zbog najavljenih vremenskih prilika, organizatori su otkazali zabavu na otvorenom, planiranu nakon skokova.

Sarajevska Bentbaša ima bogatu istoriju skokova u vodu, a događaj “Bentbaša Cliff Diving” je započeo 2015. godine zahvaljujući Udruženju za promociju sporta i turizma “SporTur” iz Sarajeva, prenosi Anadolu.

Video pogledajte OVDJE.

BONUS VIDEO: Evald Krnić pobjednik skokova na Bentbaši

izvor iBalkan.net/ agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more