IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FIBA dozvolila AMARU Alibegoviću da nastupa za reprezentaciju BiH… (foto, video)

Odluka FIBA- e znači da Amar Alibegović, košarkaš turskog Bodruma, sada bez ikakvih restrikcija i takozvane “zvjezdice” u rosteru može nastupati za bh. državni tim…

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 08. VIII. 2023… 08: 38… FIBA dozvolila AMARU Alibegoviću da nastupa za reprezentaciju BiH…

Reprezentacija BiH s Amarom Alibegovićem u ekipi sada dobiti kvalitet više pred nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama…

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je poslala dopis u kojem je obavijestila Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kako Amar Alibegović u reprezentaciji BiH neće više imati status naturalizovanog stranca, prenosi Anadolu.

To znači da košarkaš turskog Bodruma sada bez ikakvih restrikcija i takozvane “zvjezdice” u rosteru može nastupati za bh. državni tim.

“Mnogo napora je uloženo, stoga smo presretni ishodom. Velika pobjeda saveza. Isplatio se kvalitetan rad, jedinstvo unutar Upravnog odbora. Ovo je rezultat, prije svega, dobrih odnosa koje smo uspostavili s FIBA- om u posljednje vrijeme.

Znali su cijeniti neke stvari, poput naprimjer naše odluke da pristanemo s Albanijom na Juniorskom evropskom prvenstvu odigrati meč u drugom terminu umjesto da nam se upiše pobjeda službenim rezultatom.

Čitaj još:   ODJEKNULO KAO BOMBA: Uhapšeni mladi prvoborac naprednjaka i predsjednik opštine usprotivio se Vučiću, Šapiću ili Vesiću...(foto i video)

Pokazali smo kooperativnost u još nekoliko situacija, definitivno otvorili novu stranicu u toj komunikaciji s vrhom evropske košarke. Drago nam je i što će reprezentacija s Amarom Alibegovićem u ekipi sada dobiti kvalitet više pred nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama”, ističe predsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš za zvaničnu stranicu bh. kuće košarke.

Sam proces i “bitka” za status Amara Alibegovića trajali su mjesecima, naglašava direktor reprezentacije Vedran Princ.

“Na kraju mogu reći da je zaista vrijedilo. Alibegovićeva radost kada sam mu javio da je ‘zvjezdica’ konačno skinuta prosto je neopisiva. To je momak koji želi nastupati samo za BiH, dolazio je na okupljanja i kada je znao da vjerovatno neće biti u timu za utakmice…

Sada će, eto, igrati u dresu s državnim grbom uz svog rođaka, Luku Garzu. Nema sumnje i da će biti pojačanje, ljubitelji košarke dobro znaju o kakvom se igraču radi”, zaključuje Princ.

Alibegović je trenutno na pripremama reprezentacije BiH za učešće u olimpijskim pretkvalifikacijama, koje se održavaju od 12. do 20. avgusta.

BONUS VIDEO: FIBA dozvolila AMARU Alibegoviću da nastupa za reprezentaciju BiH…

Čitaj još:   Da nije strašno, bilo bi smiješno: Mensurov prijatelj pita"kome puca arkada suprotno od strane udarca" (foto i video)

IZVOR iBalkan.net/ agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more