IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Navijač AEK- a ubijen nakon sukoba s huliganima BBB- a iz Zagreba, “konvoj smrti” u ATINI… (foto, video)

Prava drama odigrala se tokom noći na ulicama Atine u Grčkoj gdje su huligani zagrebačkog Dinama, “Bad Blue Boysi” izazvali haos i nožem usmrtili 22- godišnjeg momka…

ATINA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 08. VIII. 2023… 08: 38… Navijač AEK- a ubijen nakon sukoba s huliganima BBB- a iz Zagreba, “konvoj smrti” u ATINI… (foto, video)

Prema informacijama koje su objavili grčki mediji, nesretni mladić je preminuo uslijed posljedica višestrukih ubodnih rana koje su mu nanesene nožem, prenosi Telegraf.rs. On je odmah poslije stravičnog incidenta prevezen u bolnicu, gdje su ljekari uložili velike napore da ga zadrže u životu, ali nažalost, mogli su da konstatuju samo smrt.

Povrijeđeno je više osoba…

Tokom incidenta, povrijeđeno je još osam osoba, od kojih su u pitanju tri Grka i pet Hrvata, a među povrijeđenima je i maloljetni mladić, tačnije 17-godišnjak.

Prema navodima, on je pogođen kamenom tokom tučnjave, i zadobio je povrede glave. Također, kako su javili grčki mediji, uhapšeno je 96 osoba, koje su sprovedene u zgradu “Generalne policijske uprave” u Atini.

Kako je navedeno u policijskom izvještaju, među uhapšenima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i po jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac.

Čitaj još:   PODGORICA- Predsednički izbori u Crnoj Gori: Ko će u drugi krug? (foto, video)

Sve se odigralo u delu Atine koji se zove “Nova Filadelfija”, a gdje se nalazi i stadion AEK- a…

Izbjegli policiju

Poslije svega, postavlja se pitanje kako su Hrvati, koji su inače u Atinu doputovali automobilima u sopstvenoj režiji, ušli u Grčku i izbjegli policiju, s obzirom na to da je meč proglašen utakmicom visokog rizika, i da je UEFA rethodno izrekla zabranu dolaska gostujućih navijača.

Također, na društvenim mrežama se mogu naći navodi da su sa huliganima Dinama, AEK-ove navijače napale i pristalice Panatinaikosa, koje su inače veliki rivali “žutih”, a u prijateljskim odnosima sa “Bad Blue Boysima”.

Navodno, dvije grupe su se našle kod stanice “Irini”, a potom su zajedno sjeli u voz i odvezli se do stanice “Pefkakija”, odakle su pješke krenuli ka stadionu.

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u utorak od 20:45 sati na stadionu AEK-a. Ipak, s obzirom na okolnosti i tragičnu smrt 22-godišnjeg navijača AEK-a, nije poznato da li će organizatori dozvoliti odigravanje utakmice.

Također, prema pojedinim informacijama, tokom dana će biti održani hitni sastanci na kojima će prisustvovati i čelnici UEFA, nakon čega će biti odlučeni dalji koraci.

Čitaj još:   UZBUNA U SPUŽU: Korona virus ušao u zatvor, zaraženo pet pritvorenika... (foto)

BONUS VIDEO: Navijač AEK- a nađen mrtav nakon napada hrvatskih huligana– 96 uhapšenih

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more