IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović- Predložiću da MANDATAR za sastav nove Vlade bude Milojko SPAJIĆ… (foto, video)

Lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić, biće mandatar za sastav 44. Vlade Crne Gore.

To je saopštio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Svi smo svjesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredijeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsjednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka”, kazao je Milatović.

Kako je naveo, Spajića su podržali – Pokret Evropa sad sa koalicionim partnerima, Demokratska Crna Gora, Bošnjačka starnka, SNP, Albanska alternativa i Demokrataki savez Albanaca, DUA, Forca, HGI.

“Razgovori koje smo vodili predstavljaju dobar primjer unapređenja političke prakse i afirmisanja kulture dijaloga. Prevazišli smo formalistički pristup koji je dominirao u prošlosti. Postoji konsenzus po pitanju unapređenja vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Jačanje kredibilnosti NATO članstva nalazi se u vrhu prioriteta, a niko od učesnika razgovora ne dovodi u pitanje članstvo u NATO-u. Na razgovorima je ukazano i na sprovođenje izborne reforme, usvajnje zakona o Skupštini i Vladi, potreba formiranja poreske policije, kompletiranje ambasadorske strukture”.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: U Spajićevu prosrpsku Vladu mogu svi osim procrnogorskih partija... (foto)

Prema riječima Milatovića, odredba 7b Zakona o predsjedniku propisuje da se on kroz razgovor ili dostavljanjem pisanog obavještenja ili peticije informiše o postojanju podrške kandidatu za mandatara.

“Odredba 7c propisuje da je predsjednik dužan da podrži kandidata koji ima podršku većine u Skupštini. Imajući to u vidu, od svih subjekata tražio sam ekslicitno izjašnjenje da li podržavaju nekog kandidata. Iskristalisao se samo jedan predlog kandidata, a to je nosilac liste PES- a gospodin Milojko Spajić.”, kazao je između ostalog JAKOV Milatović.

izvor: analitika.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Šta je Nenad ČANAK rekao ŠOK za region: MARIĆ, ostao je potpuno zatečen- "Šta pričaš to?!" OVO NIKO NIJE OČEKIVAO... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more