IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Britanski Times (Tajms) o ALEKSANDRU Vučiću: “Balkanski Kapone” ili jedina nada za mir sa Kosovom? (foto, video)

Vučića kritikuju da je ubica demokratije u Srbiji i da je povezan sa kriminalcima, ali ga neki vide i kao jedinu nadu za stabilnost na Balkanu, piše Tajms…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 18. VIII. 2023… 17: 58… Britanski Times (Tajms) o ALEKSANDRU Vučiću: “Balkanski Kapone” ili jedina nada za mir sa Kosovom? (foto, video)

Vučića kritikuju da je ubica demokratije u Srbiji i da je povezan sa kriminalcima, ali ga neki vide i kao jedinu nadu za stabilnost na Balkanu, piše Tajms.

Američke i evropske diplomate vide Aleksandra Vučića kao jedinu figuru koja može da ubijedi Srbe da koegzistiraju sa Kosovom, pa trpe njegove uvrede na račun Zapada, ohrabrivanje srpskog šovinizma i druženje sa Vladimirom Putinom, piše britanski list Tajms.

„Ali mnogi se pitaju: Da li biste kupili mir na Balkanu od ovog čovjeka?“ piše Tajms u tekstu o predsjedniku Srbije.

List citira poslanika DS Srđana Milivojevića, koji Vučića naziva „mješavinom Al Kaponea i Vita Korleonea“.

„Vučić nije ni patriota, ni nacionalista, ni demokrata, interesuje ga samo neograničena, nekontrolisana moć“, rekao je Milivojević.

List dodaje i da su SAD „u nedavnoj demonstraciji nestrpljenja“ prema Vučiću stavile pod sankcije direktora Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: NA DJELU KRIVOKAPIĆEV PUZAJUĆI DRŽAVNI UDAR...

Ališa Kerns, britanska parlamentarka koja predsjedava Odborom za spoljne poslove i potpisnica je nedavno objavljenog kritičkog pisma o Srbiji, kaže da se stalno govori da je Vučić „jedina opcija“, ali prema njenim riječima, on traži povraćaj izgubljene teritorije.

„Kosovo se kritikuje ali Srbija je s Rusijom potpisao sporazum u septembru, poslala dva ministra u Moskvu u posljednjih šest mjeseci i nije uvela sankcije Rusiji, Iranu i Talibanima. Zašto nismo prozvali Srbiju zbog toga?“ upitala je ona.

Vučić je na to odgovorio da Srbija sprovodi istragu protiv britanske poslanice, podsjeća Tajms.

Kerns smatra da Vučić nije jedina „nada Zapada“ i ukazuje na proteste „Srbija protiv nasilja“, uz ocjenu da u Srbiji ima više ljudi koji žele stabilnost nego što se misli.

Međutim, s njenim viđenjem se ne slaže Ajvor Roberts, bivši ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu u periodu od 1994-97. godine.

„Intervnecija Kerns ne pomaže – Srbi ne reaguju na pritisak, samo se još više ukopaju. Vučić je daleko ispred svih drugih i samo maštalac može vjerovati da je neko u stanju da zauzme njegovo mjesto“, rekao je Roberts.

Čitaj još:   PROTEST SINDIKATA MEDIJA: Pres centar nije vlasništvo Vlade, nego svih građana CRNE GORE... (foto)

BONUS VIDEO: Serbia Kosovo Tensions Live| Prez Aleksandar Vucic Issues High Alert For Military As Tensions Rise

izvor Aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more