IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Berbernica dodatno urušena, oštećena fasada Arap džamije…

Objavljene su fotografije dodatnog urušavanja nedavno porušenog objekta berbernice Ramiza Dugopoljca u blizini Arap džamije u Novom Pazaru…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 10. 03. 2020… 19: 23…  NOVI PAZAR: Berbernica dodatno urušena, oštećena fasada Arap džamije…

OVIH DANA SU Na društvenim mrežama objavljene su fotografije dodatnog urušavanja nedavno porušenog objekta berbernice Ramiza Dugopoljca u blizini Arap džamije u Novom Pazaru.

Na fotografijama se vidi da je prilikom ovog dodatnog urušavanja oštećena fasada džamije čija je obnova u završnoj fazi.

Foto: Facebook/Tarik Brunčević

Podjećamo, berbernicu u vlasništvu Dugopoljca 23. februara, u ranim jutarnjim satima, porušila je građevinska služba Islamske zajednice u Srbije, navodeći da je riječ o vakufskoj imovini i da je ta zajednica “držalac” zemljišta na kojem se nalazi objekat.

Za sada nije poznato šta je uzrok dodatnog urušavanja objekta berbernice, koja je prethodno rušena građevinskom mašinom Islamske zajednice u Srbiji.

Čitaj još:   OGLASILE SE STUDENTICE KOJE SU VELIČALE RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA: Nemaju namjeru nastaviti školovanje u glavnom bh. gradu... (foto, video)
Foto: Facebook/Tarik Brunčević

Izvor: Sandzacke.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more