IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILUTIN Cerović: Velikosrpski kriterijum za dobrog Crnogorca… (foto)

Po velikosrpskim poimanjima, najbolji Crnogorci su oni koji cene da je Crna Gora jedna od stotinu srpskih država u regionu

Po velikosrpskim rezonima, najbolji Crnogorci su oni koji se osećaju da to uopšte nisu.

Po velikosrpskim željama, najbolji Crnogorac je onaj koji silom ili milom priznaje da je ”elitni Srbin”.

Po velikosrpskim poimanjima, najbolji Crnogorci su oni koji cene da je Crna Gora jedna od stotinu srpskih država u regionu.

Po velikosrpskim potrebama, najpoželjniji narodi i nacije su one koje javno priznaju da su nekada bili Srbi, a to su po njima sve nacije na svetu.

Po velikosrpskoj ideologiji, svako na svetu sme i treba da bude Srbin, ali zato je totalno neprihvatljivo da svako bude nešto što se njima ne dopada.

Evo recimo Bošnjaci su veoma dobar narod ako priznaju da su nekad bili Srbi.

A tek crnci, niko srećniji nije na svetu kao velikosrbin koji čuje da se neko pokajao što je neka druga nacija i vera, a sad je njihov.

Čitaj još:   PLANETA TO NIJE VIDJELA: Nevjerovatni Habib rasturio Gejdžija i oduševio borilački svijet... (foto i video)

Težnja da svi budu Srbi je jedna frustrirajuća dijagnoza prosečnog velikosrpskog nacionaliste.

Što je manje Srba, to je veća potreba da svi to budu, jer velikosrpstvo je poznato po tome što mnogo voli da troši i satire svoj narod u osvajanju tuđih poseda.

Samo velikosrpstvo ima svoje srpstvo, a sve ostale nacije to nemaju, pa tako ne postoji: španstvo, francustvo,  holandstvo, belgijanstvo, albanstvo, nemstvo, mađarstvo, italijanstvo, švajcarstvo i ostalo bratstvo.

Kažu velikosrbi da nije lako biti Srbin, e baš zato, iz nekih sadističkih pobuda, moraju silom da teraju sve u komšiluku da to budu.

Piše: Milutin Cerović

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more