IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Slovenija, da prestane zabijati nož u leđa Crnoj Gori! (foto, video)

Hoće to Moja Jakove, zli Bugari, Bošnjaci, a posebno Slovenci su takvi nekakvi pogani susjedi, pa si se zato sigurno njima obratilo u svom Twitter saopštenju. Ono jeste malo bezmudo i uopšteno saopštenje, ali svi znamo da si mislio na njih, jel’ tako Jakove?

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22. VIII. 2023… 00: 58…  DRAGAN Bursać: Slovenija, da prestane zabijati nož u leđa Crnoj Gori! (foto, video)

“Kao Predsjednik Crne Gore smatram neprihvatljivim bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera (iz regiona ili ostatka svijeta) u kreiranje Vlade u Crnoj Gori.“

Dragan Bursać/ Foto: Screenprint Gradska RTV

Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM

“Da ti pomognem Jakove Milatoviću! Ime države koja je najveća prijetnja za Crnu Goru počinje slovom “S“, završava se na “A“, u njoj povremeno živi Bora Đorđević, premijer ti je (bio) njen državljanin, a nije Slovenija. Pa ti saberi, oduzmi, pomnoži, podijeli i vidi imaš li hrabrosti izgovoriti njeno ime?“

San o ruskim Armata tenkovima na Terazijama

Ministar odbrane Srbije i novi formalni glavnokomandujući Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević kazao je da su se Crna Gora i Sjeverna Makedonija ogriješile o Srbiju priznajući nezavisnost Kosova, ističući da to predstavlja miješanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Pa tako Vučević sa TV Pinka prijeti:

Ogriješili ste se i to će vam se obiti o glavu, kao što se u Ukrajini obija o glavu svima koji su promovisali Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu. Otvorili ste pandorinu kutiju. Smiješni su vaši birokratski odgovori da je Kosovo sui generis, da je to poseban slučaj. Ne vjeruje vam ni Aljbin Kurti, ni Tirana u to”.

Ova intervencionistička prijetnja, koja ima jasne aluzije na velikosrpsku intervenciju na ove dvije suverene države jeste sramna, pogotovo ako se zna da je izgovara prvi čovjek odbrane, države koja je samo u zadnjih 30 godina aktivno sudjelovala u pet ratova. Dobro, izgubila je svih pet, što je rijedak peh, ali nećemo sad o tome.

Stvar je da svi velikosrpski jastrebovi i na strani vlasti, i ogromna većina tzv. opoziciji onanišu na maštarije u kojima će ruska vojska doći negdje do Dunava, a onda će Srbi- valjda ruskim postsovjetskim Armatama krenuti u osvetničko-koljački pohod po Zapadnom Balkanu, NATO paktu u inat.

Naravno, tu su i slikovnice sa sličnom tematikom, uveliko se štampaju i uvaljuju djeci u Srbiji, jer se od malena mora oštriti taj trn “novog srBskog mesa“, koje će tako ideološki unakaženo ići da ratuje za Srbiju, van Srbije. Zvuči poznato?

Kažem, ova objava srbijanskog ministra jeste sramna i bila bi možda i zastrašujuća da nije pustog fakta po kojem su i Crna Gora i Sjeverna Makedonija u NATO paktu, pa sve djeluje kao lajanje na zvijezde rusofilske beogradske kamarile.

Dosta vas je Bugari, Bošnjaci i Slovenci!

Čitaj još:   Zemljotres pogodio Sloveniju, osjetio se i u Hrvatskoj! (foto)

Ali kako god bilo, red je bio da se predsjednik Crne Gore oglasi i da pokaže makar malo državničkog digniteta, ako ne i izbijeljenih zuba prema zavojevački nastrojenom Beogradu. I jeste, oglasio se Jakov Milatović, ali kako jeste, bolje mu je da nije.

On je kazao na Twitteru ili X-u, kako se sad zove:

Kao Predsjednik Crne Gore smatram neprihvatljivim bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera (iz regiona ili ostatka svijeta) u kreiranje Vlade u Crnoj Gori.“

Aha, dragi Jakove! Pa da, opšte je poznato kako Slovenija, Bugarska i BiH, šta rade, samo se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, jadikujući kako su im njihovi sunarodnici ugroženi, dok nastoje da razore suverenu Crnu Goru. Ili makar, ako ne mogu to, onda preko svojih crkava i drugih vjerskih organizacija gledaju kako će Njegošev mauzolej “spuštati neđe niže“.

Ubi se reis u Sarajevu da objasni kako su Bošnjaci smrtno ugroženi u Crnoj Gori i kako im treba osim predsjedničkog i premijerskog mjesta još makar pola vlade. O bugarskom patrijarhu i pratećim političarima iz Sofije da ne govorim. Stalno pričaju u svojim TV emisijama da Crnogorci nisu narod i da su Đilasova milogorska kopilad.

A Slovenci, šta da ti kažem Jakove, oni su najradikalniji. Snimaju za TV Triglav “Bitku za Nikšić“ i “Bitku za Budvu“, dovode neljude koji pljuju zastavu Crne Gore i instaliraju svoje gaulajtere na čelne pozicije u opštinama koji na pomen crnogorske himne u sebi pjevaju “Bog živi vas Slovenke, prelepe žlahtne rožice“  pokazujući srednji prst. Šta ćeš, takvi su Slovenci, moj Jakove!

Hoće to Moja Jakove, zli Bugari, Bošnjaci, a posebno Slovenci su takvi nekakvi pogani susjedi, pa si se zato sigurno njima obratilo u svom Twitter saopštenju. Ono jeste malo bezmudo i uopšteno saopštenje, ali svi znamo da si mislio na njih, jel’ tako Jakove?

Nisi sigurno mislio na mirnu i pacifikovanu državu Srbiju u kojoj egzistira politika kojoj ne pada na pamet da pravi nekakve karte sa susjednim državama pod svojom čizmom.

Me ne bi oni sigurno…

Vučić kaže, dosta je bilo zajebancije!

Nego da prekinemo sa zajebancijom, ima još jedno saopštenje države Srbije, koji tačno i precizno govori da je baš ona od svih bivših republika i pokrajina, i onih malo daljih susjeda raspoložena za teritoriju i prateći narod Crne Gore. A saopštenje je izašlo iz usta Aleksandra Vučića lično ,koji kaže da se Srbi, gle čuda, ništa ne pitaju u Crnoj Gori:

“Nama nešto stalno zamjeraju i po pitanju Crne Gore. U Crnoj Gori živi gotovo 30 odsto Srba, možda i više. Oni traže od nas da ćutimo, ali su zato spremni da Albancima u Sjevernoj Makedoniji sa 24 odsto daju šta hoće. A Srbi u Crnoj Gori sa 30 odsto ne mogu da dobiju ništa. I vi gledate sve to, smijete se koliko je to nepravedno, ali sila Boga ne moli. Ali da ućutkaju nas, to nije realno”, naveo je Vučić za RTS.

Čitaj još:   LJUBLJANA: Slovenija proglasila kraj epidemije koronavirusa... (foto)

Aha, dakle Srbi kojih ima 30 odsto, koji imaju superiornu religijsko-logističko-ideološku podršku u Crkvi Srbije, koji imaju najjače medije u Crnoj Gori, koji imaju najjače političke lobiste, koji imaju svoje ljude na čelu univerziteta, koji imaju kojekakve ideologe na baterije, koji imaju svu moć i novac Srpskog Sveta, i koji na koncu, malo li je, imaju budućeg premijera Spajića, a sa tobom Jakove i predsjednika, su ugroženi??? Malo li je???

Pa šta bi bilo da se pitaju, sunce ti poljubim ako se sad ne pitaju??? Na šta bi ličila Crna Gora? Na Ravnu Goru?!

Ali dobro, to je stvar jedne raspojasane zemlje, koja ne zna gdje udara i koja u svojoj mitomaniji čeka ruske tenkove, e  da bi se ispunio velikosrpski san.

A na sve to jedan predsjednik, pa makar bio i ti, morao bi reagovati ako ne imenom i prezimenom, zbog straha od Vučića i galuajtea, a ono makar imenovanjem države iz koje dolaze prijetnje, potkazivanje i napadi na Crnu Goru još od 2006.

Da ti pomognem, Jakove Milatoviću, ime te države počinje na “S“, završava se na “A“, u njoj povremeno živi Bora Đorđević, a nije Slovenija. Pa ti saberi, oduzmi, pomnoži, podijeli i vidi imaš li hrabrosti izgovoriti ime najveće prijetnje po mir na Balkanu?

(Mišljenja i stavovi autora kolumni nisu nužno stavovi redakcije CdM- a)

BONUS VIDEO: FOKUS- Gregor Presker ( ambasador Slovenije u Crnoj Gori )

izvor (CdM)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more