IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Britanski “Skaj Njuz” TVRDI: GLAVNI OSUMNJIČENI ZA SMRT PRIGOŽINA! UBIJA PO SVIJETU po nalogu Putina?! Trebao je da vodi Vagner u Africi… (foto, video)

Ubistvo, ili nesrećan slučaj?! Dva dana posle rušenja aviona u kom je poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin prepliću se vesti o pozadini tragedije u Tverskoj oblasti.

LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, suvota, 26. VIII. 2023… 00: 58… Britanski “Skaj Njuz” TVRDI: GLAVNI OSUMNJIČENI ZA SMRT PRIGOŽINA! UBIJA PO SVIJETU po nalogu Putina?! Trebao je da vodi Vagner u Africi… (foto, video)

Britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za avionsku nesreću u Rusiji u kojoj je stradao vođa Vagnera Jevgenij Prigožin. Prema njihovim informacijama, major general Andrej Averjanov stoji iza navodne nesreće!

Andrej Averjanov
FOTO: PROFIMEDIA

Britanski “Skaj Njuz” piše da britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za smrt vođe Vagnera Jevgenija Prigožina u avionskoj nesreći koja se dogodila u sredu u Tverskoj oblasti u Rusiji. U avionu “embraer 600” je poginulo deset osoba, uključujući i Dmitrij Utkina, jednog od osnivača te paravojne jedinice, a prema informacijama britanskih obaveštajnih službi, reč je o majoru generalu Andreju Averjanovu.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i Fatina slika u kahvi ili u kafani...

BONUS VIDEO: Snimak pada aviona u kojem su se navodno nalazili Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin

Kremlj je demantovao navode britanske i ukrajinske tajne službe da stoji iza smrti Prigožina, dok profesor i bezbednosni analitičar Majkl Klark navodi da je Averjanov bio viđen i ranije da zameni Prigožina na čelu “Vagnera” u Africi. Averjanov predvodi jedinicu 29155 GRU (ruske obaveštajne službe) koja izršava operacije u inostranstvu po nalogu Vladimira Putina.

(Kurir.rs, Mondo)

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   PODGORICA- PREDIZBORNA OBEĆANJA NIKAD MAŠTOVITIJA: Veće plate i manje rada, samo da ne završimo po ”grčkom scenariju”... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more