IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS JE VAL ILI TALAS, SVEJEDNO JE, TOPLOTNI JE: Visoke temperature i za vikend, preporuke za izbjegavanje izlaska… (foto)

Narednih dana sunčano i vruće, svježije od utorka… nevna temperatura od 33 do 39 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko 34 C… Dnevna temperatura od 33 do 39 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko 34 C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, suvota, 26. VIII. 2023… 09: 58… DANAS JE VAL ILI TALAS, SVEJEDNO JE, TOPLOTNI JE: Visoke temperature i za vikend, preporuke za izbjegavanje izlaska… (foto)

Danas i sutra će u Regionu juga Evrope i u Bosni i Hercegovini će biti sunčano i vruće…

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vruće vrijeme, zbog čega pomenutoh je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao narandžasto upozorenje na području cijele zemlje

Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u centralnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab uglavnom južni i jugozapadni.

Dnevna temperatura od 33 do 39 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 34 stepena C…

subota, 26.08.2023.godine
Zbog vrućine koja ozbiljno može ugrožavati zdravlje ljudi, biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Negativni efekti vremenskih prilika biće najizraženiji na jugu Hercegovine, sjevernoj i sjeveroistočnoj Bosni, naročito u periodu od 12 do 18 sati. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom i izlaganje suncu, provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te poštivati preporuke nadležnih službi.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković DF- u: Prešli ste crvenu liniju, vi ste na braniku Vučića! Ko vam je kriv što vas je preveslao DRITAN...

nedelja 27. 08.2023. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Približavanje pogoršanja sa zapada uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su reakcije na promjenu, ponajviše u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti ili planirati iste u jutarnjim satima. Također je neophodno provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepena, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

U ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U utorak djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni C…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. april 2022. godine...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more