IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MANILA: Rutinski trijumf ,,Crvenih“ savladali EGIPAT- punom parom ka drugoj fazi Mundobasketa… (foto, video)

Rutina koja prija- naši košarkaši pobijedili su Egipat 89: 74 u Manili i sa dvije pobjede nakon dva meča na Mundobasketu su praktično obezbijedili drugu fazu šampionata planete.

MANILA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 27. VIII. 2023… 11: 58… MANILA: Rutinski trijumf ,,Crvenih“ savladali EGIPAT- punom parom ka drugoj fazi Mundobasketa… (foto, video)

Izuzetno je igrao slavni NBA centar Nikola Vučević, koji je nakon tri četvrtine već imao 16 poena i sedam skokova na kontu

,,Crveni“ punom parom ka drugoj fazi Mundobasketa

Rutina koja prija – naši košarkaši pobijedili su Egipat 89:74 u Manili i sa dvije pobjede nakon dva meča na Mundobasketu su praktično obezbijedili drugu fazu šampionata planete.

Duel sa Litvancima u posljednjem 3. kolu odlučivaće o prvom mjestu u grupi. Nakon Meksika, igrači Boška Radovića demonstrirali su ozbiljnost i požrtvovanje, uz razliku u klasi protiv Egipćana.

Već sredinom druge dionice naši su imali 15 poena prednosti, a razlika se rutinski čuvala do kraja treće dionice. Na poluvremenu prednost Crnogoraca iznosila je 51: 37, što svjedoči i o ponovo iskazanoj sigurnosti u napadu.

Kada je riječ o samom meču, uzbuđenja nije bilo, iako je bilo oscilacija u igri Crne Gore – Egipat je na startu poveo 7:4, a onda je naša selekcija napravila seriju 13:0 i poslije poena Dina Radončića prvi put stekla dvocifrenu prednost.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 12. avgust 2023. godine

Radončić se razigrao u prvoj četvrtini, ubacio je 10 poena, dok mu se u drugoj priključio Nikola Ivanović, kao i Nikola Vučević. Crna Gora je dominirala u reketu, koristila izgubljene lopte Egipćana i poenima iz tranzicije održavala prednost- 17:7.

Mundobasket

U drugom periodu, poslije poena Nemanje Radovića bilo je plus 15 (41:26), a na poluvremenu (51:37).

U nastavku dileme nije bilo, Crna Gora je u nekoliko navrata imala 19 poena prednosti, a Egipćani su zaprijetili samo u finišu treće četvrtine kada su sa šest vezanih poena prišli na minus 12 (68:56).

Ponovo je izuzetno igrao naš slavni NBA centar Nikola Vučević, koji je nakon tri četvrtine već imao 16 poena i sedam skokova na kontu. U tom periodu bek Nikola Ivanović imao je 12 poena, odlično ga je ispratio, a pik-en-rok igra naših košarkaša funkcionisala je izuzetno.

Vučević je meč završio sa 16, Ivanović sa 15, plejmejker Peri sa 11 poena i sedam asistencija, a Radončić i Mihailović sa po deset poena. To najbolje svjedoči, u kojoj mjeri su naši košarkaši dijelili odgovornost u trijumfu na šampionatu planete. 

Čitaj još:   TIRANA: Tači i Haradinaj HITNO KOD RAME, niko ne zna o čemu se radi!!!

Meč sa Litvanijom Crnu Goru očekuje u utorak, od 14:30 časova po našem vremenu.

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more