IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Plan BIA za opstrukciju formiranja Vlade CRNE GORE: JAKOVA Milatovića posvađati sa MILOJKOM Spajićem do cijepanja partije… (foto)

Posebna pažnja srpsko-ruskih obavještajaca je usmjerena na poslanike koji ne pripadaju Pokretu Evropa sad, već su dio njihove predizborne koalicije, od kojih su neki od ranije prepoznati po vezama sa srpskim državnim organima. Namjera im je da pokušaju da ih „ubijede“ da glasanje za 44. Vladu uslove ulaskom koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u nju, što bi javno obrazložili neophodnošću da Vlada bude stabilna, kako bi ostvarila zacrtane ciljeve, među kojima je jedan od prvih učlanjenje u Evropsku uniju.

Takođe, u njihovom fokusu su i poslanici iz redova Pokreta Evrope sad za koje cijene da su bliži predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću nego mandataru Spajiću.

Izvori bliski ovom pokretu smatraju da je BIA već uspjela da ostvari kontakt sa nekolicinom njihovih funkcionera i poslanika, te da se otvoreno govori da neki od njih pokazuju neposlušnost i prijete da neće glasati za izbor Vlade.

Aktivnostima BIA na planu realizacije zacrtanog cilja posebno doprinosi savjetnik za bezbjednost crnogorskog predsjednika Dejan Vukšić, koji srpskim obavještajcima, prema pouzdanim informacijama, dostavlja tačne i pravovremene podatke o svim dešavanjima u stranci, stavovima pojedinaca, odnosima unutar rukovodstva i tako dalje, a koji su mu itekako poznati iz svakodnevnih kontakata sa Milatovićem i njegovim saradnicima.

Izvori navode da je Vukšić za potrebe BIA već profilisao potencijalne mete, odnosno poslanike koji imaju rezervu prema Spajiću i njegovom planu za sastavljanje Vlade, dostavljajući im i precizne sugestije za pravce djelovanja u odnosu na njih kako bi se „ubijedili“ da u presudnom momentu otkažu podršku mandataru.

Čitaj još:   Jakov MILATOVIĆ SA ŠEFOM TERORISTIČKOG REŽIMA: Mali MOMO, primio uputstva za dalje sabotiranje formiranja vlade... (foto)

Izvori navode da svoju saradnju sa BIA- om Vukšić i ne krije, te da se u stranačkim krugovima i Predsjedništvu navodno otvoreno govori da je on „oficir za vezu“ Milatovića sa srpskim službama.

Srpska obavještajna služba u ovim aktivnostima računa i na podršku samog predsjednika Milatovića, koji je od početka mandata uspostavio veoma bliske odnose sa kolegom iz Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Izvori iz diplomatskih krugova navode da su srpski obavještajci prilikom nedavne posjete Milatovića Beogradu, sačinili precizan psihološki profil crnogorskog predsjednika, koji im je ukazao na njegove karakteristike koje mogu iskoristiti da dodatno pogoršaju njegov odnos sa Spajićem, čak i do mjere da mu Milatović otvoreno uskrati podršku.

Za te potrebe bio je angažovan profesionalni psiholog koji inače sarađuje sa BIA koji je, pod drugim imenom, prisustvovao dijelu posjete, a takođe su mu dostavljeni svi snimci koje je BIA napravila tokom Milatovićevog boravka u Beogradu.

Three Serb tankmen make the three-finger Serb salute from the top of their T-55 tank as a column of Yugoslav army tanks withdraws from the Drenica region on the road near Slatina, some 15 km (9 miles) west of Pristina, in this June 15, 1999 file photo. Almost nine years since NATO went to war to save Kosovo’s ethnic Albanians, the breakaway Serbian province is expected to declare independence on Sunday, February 17, 2008, facing down Serb and Russian opposition with the backing of Western powers who see no alternative. REUTERS/Oleg Popov/Files (SERBIA)

Upravo na osnovu njegovih nalaza, odnosno sugestija, u centrali BIA napravljen je precizan plan „na koje karte treba igrati“ sa Milatovićem kako bi ga u potpunosti posvađali sa Spajićem, odnosno konačno uništili Pokret Evropa sad.

Po toj procjeni, Milatović ima uticaj na dovoljan broj poslanika sa njihove liste da bi, ukoliko se okrene protiv Spajića, izbor njegove Vlade mogao učiniti nemogućim. Ostaje da se vidi koliko će biti uspješne aktivnosti BIA, te ko će i na koji način otkazati podršku Spajiću, odnosno prihvatiti ulogu da po nalogu strane službe izda partijske kolege i opstruira izbor Vlade, koja je Crnoj Gori prijeko potrebna.

izvor: kodex.me

Čitaj još:   Srpski muzičar uplašen za roditelje i brata: ZAPALILI MU KAFIĆ I DŽIP...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more