IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Izjave ANE Brnabić sramne, nijesu SRBI u Crnoj Gori samo oni čiji su lideri na platnom spisku BEOGRADA… (foto)

Izjava predsjednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da budu dio vlasti sramna i skandalozna– čak i za nekog ko je položaj šefa izvršne vlasti spustio na nivo portparola predsjednika Srbije, poručio je v.d. predsjednika DPS- a i poslanik u Skupštini Crne Gore, Danijel Živković

“Brnabić zlonamjerno zaboravlja da Srbi u Crnoj Gori nijesu samo oni koji su – poput lidera koalicije Za budućnost, na platnom spisku Beograda i koji – uprkos silnom novcu, medijsko-propagandnoj mašineriji i SNS partijskim specijalcima, jedva uspiju da dobace do 40.000 glasova na izborima”, kaže Živković. 

DANIJEL Živković podsjeća Anu Brnabić da, prema posljednjem popisu iz 2011. godine u Crnoj Gori živi više od 140.000 punoljetnih Srba.

“Što znači da ANA Brnabić očito smatra da više od 100.000 njih nijesu građani sa jednakim pravima kao oni koji glasaju za partije čiji lideri su revnosni u ispunjavanju plaćeničkih zadataka zvaničnog Beograda”, ističe Živković. 

Čitaj još:   DANIJEL Živković: DPS spreman da pruži podršku u parlamentu- ali bez ucjena i ultimatuma... (foto)

Ipa– da s, kako kaže Živković, premijerka ne bi brinula, Crna Gora je građanska država u kojoj je jedina relevantna vrijednost mjera poštovanja vladavine prava a ne nacionalne pripadnosti, a građani Crne Gore – suvereno i samostalno, uprkos svim naporima zvanične Srbije, će, poručuje Živković, nastaviti da donose odluke o tome koga žele a koga ne žele da vide u Vladi.

“Zbog toga – dok god je vas takvih i vaše nacionalističke i velikodržavne politike, budite sigurni da će građani Crne Gore proizvode koji dolaze iz vaše kuhinje – a čiji je najpoznatiji eksponent upravo koalicija Za budućnost, nastaviti da odbacuju sa prezirom, što i čine već duže od deceniju za nama”, zaključuje Živković. 

izvor: analitika.me

BEOGRAD Upozorenje za Bošnjačko nacionalno vijeće…

Otkazane sjednica i tribina, Pacoli ne dolazi... Bošnjačko nacionalno veće (BNV) Read more