IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOVAN Vučurović: Priča da je Crna Gora građanska država je neistina i poštapalica, Srbi će se izboriti za ravnopravnost… (foto)

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD), koja zastupa interese Srba u Crnoj Gori, Jovan Vučurović, kaže da je “poštapalica” da je Crna Gora građanska država, ali i da je srpski narod diskriminisan i da ne može ostvariti svoja prava. Smatra da se ne može praviti paralela sa Albancima u Sjevernoj Makedoniji, navodeći da su oni bili “militantni” a da će Srbi to uraditi na demokratski način.

Vučurović kaže za Vijesti da su za razliku od “Albanaca iz Sjeverne Makedonije koji su bili zapalili tu državu”, Srbi stvarali Crnu Goru i njen identitet i ugrađeni su u njene temelje.

“Važno je pomenuti i to da su vođe albanske pobune, koju je makedonska država okarakterisala kao klasični terorizam, danas na najvišim funkcijama u toj zemlji i što je najzanimljivije kao takvi su prihvaćeni kao partneri od onih istih zapadnih adresa koje ne žele saradnju sa srpskim političarima u Crnoj Gori.

Čitaj još:   Predsjednik OO SDP Nikšić: Predložemo da samostalno izađemo na izbore u Nikšiću... (foto)

Crna Gora je naša država, koju su stvarali naši preci, i mi ćemo naša prava ostvariti na demokratski način, i svi će biti obavezni da poštuju realnost u kojoj živi Crna Gora”, istakao je Vučurović.

On je kazao da je “Crna Gora samo na papiru građanska država, i da je to najobičnija poštapalica koja nema veze sa istinom”.

“U stvarnosti je drugačije, nakon referenduma se Crna Gora formirala kao antisrpska država u kojoj je dozvoljena diskriminacija i progon čitavog jednog naroda, Crkve, i svih ostalih koji su bili politički neistomišljenici Mila Đukanovića. Niko ne smije više biti proganjan u Crnoj Gori i svaki narod mora biti ravnopravan kako bi Crna Gora bila stabilna i prosperitetna”, kazao je Vučurović.

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more