IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučićeva osveta Abazoviću i Mandiću i to preko graničnog prelaza Jabuka? (foto)

Uprava carina Republike Srbije prije nekoliko dana zaplijenila je tovar od 111.000 kilograma švercovanih cigareta, koje su u šest kamiona bile prebačene iz Crne Gore u Srbiju preko graničnog prelaza Jabuka, objavio je srpski ‘Glas javnosti’, pozivajući se na izvore iz petog sektora Uprave carina Srbije, koja je sprovela akciju praćenja i zapljene cigareta.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 29. VIII. 2023… 09: 38… Vučićeva osveta Abazoviću i Mandiću i to preko graničnog prelaza Jabuka? (foto)

Uprava carina Republike Srbije prije nekoliko dana zaplijenila je tovar od 111.000 kilograma švercovanih cigareta, koje su u šest kamiona bile prebačene iz Crne Gore u Srbiju preko graničnog prelaza Jabuka, objavio je srpski ‘Glas javnosti’, pozivajući se na izvore iz petog sektora Uprave carina Srbije, koja je sprovela akciju praćenja i zapljene cigareta.

Prema informacijama do kojih je M portal došao, ovaj tovar vrijedan gotovo 20 miliona eura, koji je zaplijenjen u blizini Kruševca na putu ka Pirotu i dalje ka Bugarskoj, ušao je regularno u Crnu Goru preko Luke Bar i pored zabrane tranzita cigareta kroz našu državu.

To je, prema pouzdanim izvorima, odrađeno uz dozvolu odlazećeg premijera Dritana Abazovića i ministra finansija Aleksadra Damjanovića, a tzv. „garanti“ za posao bili su upravo Abazović sa crnogorske strane i Vladimir Mandić, bivši rukometaš i visoki funkcioner tamošnje vladajuće Srpske napredne stranke sa srpske strane.

Čitaj još:   PODGORICA: Državna izborna komisija, proglasila konačne rezultate izbora, prigovor SDP- a odbačen kao neosnovan... (foto, video)

Potom su u Luci Bar cigarete pretovarene u kamione sa srpskim tablicama i prebačene na carinski terminal u Pljevljima, gdje su bile smještene nekoliko dana.

Kada je Mandiću plaćeno 150.000 eura po kamionu kako bi preko svojih veza obezbijedio prolaz i pratnju za cigarete preko teritorije Republike Srbije, kamioni su krenuli ka graničnom prelazu Jabuka. Međutim, u carinskim papirima za svih šest kamiona bilo je naznačeno da su oni– prazni.

Od tog trenutka praćenje i prikupljanje informacija preuzeo je sektor Kontrole primjene carinskih propisa Uprave carina Republike Srbije, u čijoj je nadležnosti i sprječavanje šverca, pa su kamioni zaustavljeni u blizini Kruševca, a njihov tovar zaplijenjen prije nego što su stigli do Bugarske koja im je bila krajnje odredište.

Istom šemom preko Luke Bar i graničnih prelaza sa Srbijom prošlo je već nekoliko sličnih kontigenata švercovanih cigareta, uz dogovor i prećutnu saglasnost vlasti iz Crne Gore i Srbije.

Prema informacijama M portala, zapljena ove ture cigareta uslijedila je kao svojevrsna kazna srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, kako za njegovog „koordinatora“ za regionalne izbore Vladimira Mandića zbog loših izbornih rezultata nekadašanjeg Demokratskog fronta, tako i za samog Abazovića koji mu više nije potreban za ostvarivanje političke agende u Crnoj Gori.

Čitaj još:   PRETUČENA RADNICA U HOTELU JABLANICA ODBILA PONUDU ZA NAGODBU: Enisa Klepo (28), traži da nasilnik ogovara... (foto, video)

Da je Abazović potrošen i za sprskog predsjednika svjedoči i nedavni skandal sa zatvaranjem privatne bolnice u čijoj su vlasničkoj strukturi bili Abazovićev brat Džihan i partnerka srpske premijerke Ane Brnabić Milica Đurđić, zbog višemilionskog poreskog duga.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more