IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJER Albanije EDI Rama: Ko koga treba da napadne da bi ušao u “voz” za EU… (foto, video)

Premijer Albanije Edi Rama našalio se kao učesnik jednog od panela na Bledskom forumu sa kombinacijama ko bi koga na Balkanu mogao da napadne kako bi, poput Ukrajine, ubrzao put ka EU.

BLED: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 00: 58… PREMIJER Albanije EDI Rama: Ko koga treba da napadne da bi ušao u “voz” za EU… (foto, video)

“Crna Gora bi mogla da se pravi mrtva na plaži. I tako bi svi bili spremni da uđemo u voz sa Ukrajinom”, kazao je EDI Rama uz aplauz…

Na panelu su osim njega bili i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, Srbije, Kosova, Crne Gore, BiH i Sjeverne Makedonije, ali Hrvatske i Bugarske.

Slogan ovogodišnjeg foruma je “Solidarnost za globalnu bezbjednost”, a na jučerašnjem panelu razgovaralo se i o evropskoj perspektivi zemalja na Balkanu i njihovoj “trci” sa Ukrajinom u tome koja brže da napreduje ka Uniji.

Tu “trku” iskoristio je i Rama našalivši se, ali je njegova šala, čini se otkrila odnose zamalja regiona, bar kako ih on vidi.

Čitaj još:   Sjećateli se,"mlade Elde" iz Bosne: Pobjegla sa venčanja, sad priča ima novi EPILOG...

“Ko koga treba da napadne na ovom panelu kako bi brže dobio članstvo od Ukrajine. Bez sumnje, Bugarska bi lako mogla da napadne Sjevernu Makedoniju…

Hrvatska bi lako mogla da napadne Srbiju, Srbija bi lako mogla da napadne Kosovo, a Bosna i Hercegovina bi mogla bez problema da napadne samu sebe”, rekao je Rama što je izazavalo smijeh u publici.

Rama je nastavio i rekao da bi Grčka sigurno sa zadovoljstvom učinila uslugu Albaniji i napala je, ako bi Albanija od nje to tražila.

“Crna Gora bi mogla da se pravi mrtva na plaži. I tako bi svi bili spremni da uđemo u voz sa Ukrajinom”, kazao je Rama uz aplauz.

Kako je dodao, zna da ovo zvuču pomalo mračno, ali, prema njegovim riječima, poslije ove ruske priče s avionom svi su pomalo zbunjeni.

izvor iBalkan.net/ agencije
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more