IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS OBLAČNO: Ljeto se ne da, sutra temperatura do 32°C… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 29 C..

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05. VIII. 2023… 10: 58… DANAS OBLAČNO: Ljeto se ne da, sutra temperatura do 32°C…

U srijedu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle.

U BiH danas oblačno, od srijede sunčano i toplije

 U Bosni i Hercegovini danas će u većem dijelu zemlje preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše, prenosi Anadolu.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 29, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

utorak, 05.09.2023. godine
Opšta slika biće povoljnija na jugu, sa više sunca i uz stabilnije vremenske prilike. U unutrašnjosti i dalje promjenljivo uz više oblaka i mogućnost za slabe padavine. Uz umjerene temperature, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni, jugu zemlje do 32.

Čitaj još:   TUŽNA SUDBINA "PERUNA": Oporavio se na Cresu, pa ga ustrijelili u Crnoj Gori...

U četvrtak će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U petak takođe pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena C…

Čitaj još:   JOŠ NIJE SVE GOTOVO: Mart sprema nova iznenađenja, vremenska prognozu za narednih 15 dana je... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more