IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Međunarodni partneri nas mole da budemo dio vlasti… (foto, video)

Ambasade dobijaju finansijske izvještaje zbog priča o crnom scenariju koje im je plasirao Milojko Spajić. Dritan Abazović rekao je da ih međunarodni partneri mole da budu dio vlasti, kako bi kontrolisali neodgovorne pojedince.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. IX. 2023… 11: 58… DRITAN Abazović: Međunarodni partneri nas mole da budemo dio vlasti… (foto, video)

Podsjećamo, funkcioner PES- a Andrej Milović je ponovio da URA nije partner i da nije prihvatljiva ni inostranim partnerima, ističući da je ta partija obesmislila cijeli sistem i institucije.

– Pokazali su da nijedna procedura ne važi, da u ANB- u mogu da rade šta god hoće. To nije samo naše mišljenje nego i naših inostranih partnera – kazao je Milović sinoć na RTCG.

Abazović upitan da prokomentariše takve navode, kaže da postoje dva tri pojedinca koja sve što kažu je prevara.

-Svakim danom se demaskiraju sve više, krenuli su od podrške 54 poslanika, sad jure 41. Sretno bilo, torta čeka moraćemo je prebaciit iz običnog frižidera u zamrzivač. Ne odgovaram na njegove optužbe, čekam da ga vidim na nekoj TV emisiji i onda će se čuti prave stvari – rekao je Abazović.

Dodaje i da ih međunarodni partneri mole da budu dio vlasti. 

-Nas partneri mole da budemo dio vlasti da bismo kontrolisali takve pojednice. Nisam siguran da će takvi uopšte biti dio izvršne vlasti. Mislim da su jednu percepciju imali 11. juna drugu će imati 11. septembra a treću 11. novembra – zaključio je premijer.  

O divljanju cijena

Abazović je rekao da će Vlada imati sastanak sa privrednicima i Privrednom komorom, kako bi pokušali da nastave akcije koje imaju za cilj da pomognu građanima.

Na pitanje šta će Vlada uraditi da obuzda rast cijena, Abazović je podsjetio da je Vlada sprovela akciju “Stop inflaciji” koja je, kako kaže, dala rezultate te da se mnogo subjekata priključilo akciji.

Čitaj još:   ZAGREB: Otvorena birališta, Hrvatska bira predsjednika, u utrci 11 kandidata... (foto)

– Pokušaćemo da nastavimo sa tim, a moj je apel privrednicima da i oni ponesu dio odgovornosti. Razumijem sezonu i potrebu privrednika da napravi ekstra profit ali sada izlazimo iz glavne sezone i moj je predlog da pokušamo da ih zamolio da se priključe kampanji i da pomognemo crnogorskim građanima.

Postali smo jako skupa destinacija, ali ljudi imaju kupce za svoju robu i to treba rešavati. Moj zaključak je – imaćemo sastanak sa privrednicima i pokušaćemo da nastavimo akcije koje su koliko toliko pomoć građanima – rekao je Abazović novinarima.

On je kazao da nema ekonomske, bez političke stabilnosti.

-Nama državni parlament ne radi. Vlada, uprkos kritikama, radi iako je u tehničkom mandatu. Mi imamo Vladu koja radi, imamo predsjednika države, ali imamo instituciju koja nam treba, a ne radi. Čeka nas tehnički rebalans za stvari koje su važne, čeka nas budžet za 2024.

Vlada nikog nije ostavila na cjedilu. Razumijem da postoje i mediji i anlitičari i oni koji žele da omalovaže rezulatate, ali Crna Gora je krize menadžirala na način na koji to niko nije uradio – istakao je Abazović.

Odgovorni za eksploataciju šljunka da plate državi milione

Abazović je na obilasku radova na izgradnji pješčane ustave na rijeci Morači, rekao da je zaustavljanje eksploatacije šljunka, bio zajednički podruhvat u kome je pokazano da je država jača od mafije.

-To je bio organizovani krininal koji je trajao decenijama i par mjeseci nakon što se suzbio sama priroda je počela da se regeneriše- naveo je Abazović, dodajući da su aktivnosti Vodovoda značile spas turističke sezone.

Čitaj još:   "SPUTNIK" PANIČNO: "Komšić poslao pet stranica u Brisel- protiv Srbije i Rusije"... (foto i video)

– Milijardu koju očekujemo mogli bi da sanjamo da nismo donijeli odlučne mjere. Moja poruka nadležnima, tužilastvu i sudstvu je da očekujem sudske presude koje će targerirati firme da plate štetu državi Crnoj Gori. To je ključ svega- firme koje su vršile eksploataciju moraće da budu kažnjene i da plate materijalnu štetu Crnoj Gori.

Hoće li neko ići u zatvor manje važno, ali desetine mliona eura neko mora da plati. Do tada dok se to ne desi nije problem da vlada podržava sve aktivnosti u cilju sprovođenja mjera sanacije- rekao je DRITAN Abazović. 

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more