IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović uveo novo pravilo: Novinari na pres konferencije u zgradu Predsjednika ne mogu da unesu mobilne telefone… (foto)

Predsjednik Crne Gore JAKOV Milatović uveo je novo pravilo– u zgradu Predsjednika novinari ne mogu da unesu mobilni telefon…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. VIII. 2023… 00: 58… JAKOV Milatović uveo novo pravilo: Novinari na pres konferencije u zgradu Predsjednika ne mogu da unesu mobilne telefone… (foto)

U ovom slučaju, izvještavanje portala gubi svaki smisao, a to je da javnosti obezbijede brzu i tačnu informaciju odmah i sa lica mjesta…

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

To su novinari saznali u subotu, kada je Milatović imao konferenciju za novinare sa delegacijom američkog Kongresa.

Novinari portala, kojima je telefon jedini alat za live izvještavanje, mogli su u subotu samo da budu dekor na konferenciji za medije.

Istina, mogli su da postave pitanje, ali da odgovor predsjednika pamte, zapišu na listu papira ako imaju, ili da postave diktafon ako ga imaju. Fotografije sa presa nisu mogli da naprave.

U ovom slučaju, izvještavanje portala gubi svaki smisao, a to je da javnosti obezbijede brzu i tačnu informaciju odmah i sa lica mjesta.

Čitaj još:   SKANDALOZNA IZJAVA: ''Srpski jezik se povlači pred nekakvim bosanskim, usred Srbije''

U pozivu medijima za praćenje konferencije za medije, ovaj podatak nije naveden, jer da jeste, novinari portala bi znali da sa ove konferencije za medije ne mogu izvještavati, piše danas portal CdM. 

CdM je poslao i zvanično pitanja ko je, kada i zbog čega donio odluku da je zabranjeno unošenje mobilnih telefona, te zašto, ako je odluka donesena, mediji o tome nijesu obaviješteni u pozivu koji su dobili?

Odgovor im nije stigao.

Novinarima je toga dana u neformalnoj komunikaciji rečeno da se zona u kojoj se nalaze novinari tretira kao “štićena zona”. Međutim, ta zona je i pres zona, gdje su se uvijek održavale konferencije za medije, a do sada od novinara nije traženo da na ulazu ostave mobilne telefone. 

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more