IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJE U SEPTEMBRU: Vrijeme koje nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Za vikend sunčano, temperature u porastu. Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 26 i 32 stepena Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, petak, 08. IX. 2023… 10: 58… IZNENAĐENJE U SEPTEMBRU: Vrijeme koje nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Druga sedmica septembra nastavlja sa stabilnim vremenom.

Uz pretežno sunčano i ugodno toplo do vruće vrijeme za ovo doba godine. Povremeno će biti i oblaka, naročito tokom noći i jutra, ali i češće magle u jutarnjim satima, i to ne samo u centralnim područjima, nego i na sjeveru Bosne i Hercegovine. Puhat će većinom slab sjeveroistočni i istočni vjetar.

Minimalne temperature varirat će od 14°C do 20°C u Bosni, na jugu zemlje do 23°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 25°C do 30°C u Bosni, u Hercegovini do 35°C.

Početkom drugog dijela mjeseca očekuju se nestabilne vremenske prilike. Uz pad temperature zraka, povećanje naoblake, izvjesna je i kiša. Kiša će prvo zahvatiti sjeverna i centralna područja a zatim će se proširiti i na ostala područja zemlje.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 17°C do 23°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 26°C.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u subotu pretežno sunčano vrijeme. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 C…

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Nova etapa u razvoju DPS- a, značiće i što snažnije uključenje mladih ljudi u njen rad i proces odlučivanja... (foto)

petak, 08.09.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

subota, 09.09.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca.

U nedjelju sunčano. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena, jugu zemlje do 34.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini sunčano. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena.

Čitaj još:   DODIK VRIJEĐA ĐOKOVIĆE: Teški su, kad uđeš u posao, ciganija poprilična... (foto, video)

U utorak takođe sunčano. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more