Crna Gora

JAKOV Milatović: Odluka DRITANA Abazovića da ide u Njujork unosi zabunu, ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore… (foto)

”U skladu sa dosadašnjom praksom Crnu Goru na zasijedanju Generalne skupštine UN-a jedne godine predstavlja predsjednik a naredne premijer”, napisao je Milatović u objavi na platformi X…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 08. IX. 2023… 21: 58… JAKOV Milatović: Odluka DRITANA Abazovića da ide u Njujork unosi zabunu, ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore… (foto)

Prošle godine je, kako je podsjetio, Crnu Goru delegaciju predvodio premijer, tako da, kaže on, ove godine delegaciju predvodi predsjednik.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da odluka odlazećeg premijera Dritana Abazovića da u svojstvu koordinatora ministarstva vanjskih poslova, nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu, te da ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja države.

“U skladu sa dosadašnjom praksom Crnu Goru na zasijedanju Generalne skupštine UN-a jedne godine predstavlja predsjednik a naredne premijer”, napisao je Milatović u objavi na platformi X, poznatijoj kao Twitter.

Prošle godine je, kako je podsjetio, Crnu Goru delegaciju predvodio premijer, tako da, kaže on, ove godine delegaciju predvodi predsjednik.

“Odluka premijera u tehničkom mandatu da u funkciji koordinatora ministarstva vanjskih poslova, a de fakto u funkciji premijera– nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu i ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore”, naveo je u objavi predsjednik.

izvor aktuelno.me
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Recent Posts

MAIDA Gorčević- Ministarka evropskih poslova: Kao Bošnjakinja ne bih voljela da se bilo koji narod proglasi genocidnim… (foto, video)

Maida Gorčević danas je u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na pitanja poslanika, kazala  da će Crna Gora…

2 sata ago

SRĐA Pavlović: Šibicari ljudskih duša… (foto, video)

Crna Gora i rezolucija UN o Srebrenici– odnos prema civilizacijskim vrijednostima... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti,…

3 sata ago

MILOJKO Spajić: Nijesmo raspravljali o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, nije bilo potrebe za tim… (foto)

Premijer Milojko Spajić kazao je kako se na sjednici Vlade nije raspravljalo o Rezoluciji o…

4 sata ago

MILAN Knežević- MOŽDA ZBOG FOTELJE U VLADI I PREĐE PREKO SREBRENICE: Milojko SPAJIĆ, do idućeg petka, da dostavi prijedlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu… (foto)

Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podnijeti Rezoluciju…

4 sata ago

NEBOJŠA Medojević: MILOJKO Spajić bio kadar SPC, sad je njoj i Srbiji zabio nož u leđa… (foto)

Čelnik Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je kako je premijer Milojko Spajć zabio nož…

4 sata ago

Skandal potresa Euroviziju: Prekršena pravila na EUROSONGU, otkrili glasove u polufinalu, iako je zabranjeno- Izrael se odjednom „popeo“ na drugo mjesto na kladionicama… (foto, video)

Naime, tokom prijenosa uživo druge polufinalne večeri Eurosonga 2024., nakon otkrivanja koje zemlje prolaze dalje…

6 sati ago

This website uses cookies.