IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Četniči VOJVODA Andrija MANDIĆ: “Zdravko KRIVOKAPIĆ, danas bi bio predsjednik CRNE GORE da je slušao…” (foto, video)

Lider Nove srpske demokratije i četnički vojvoda Andrija Mandić kazao je da bi bivši premijer te zemlje Zdravko Krivokapić danas bio predsjednik Crne Gore da nije nije slušao “centre moći iz inostranstva i crnogorske tajkune”, navodeći da je mandatar za sastav 44. vlade Milojko Spajić krenuo njegovim stopama.

– Imali smo onih koji su govorili da Milo Đukanović ne može pobijediti 30. avgusta 2020. godine. Crna Gora je uspjela da smijeni vlast prvi put u istoriji. Smijenjeni su i tajkuni, razni mešetari koji su htjeli da se taj režim Mila Đukanovića ne dira. Znamo koliko je taj režim iznevjerio te težnje naroda.

Znali su da bi Za budućnost Crne Gore (ZBCG) sve to demontirala i da kamen na kamenu ne bi ostao. Imali smo Krivokapića koji da nije slušao tajkune i centre moći, danas bi bio predsjednik Crne Gore. Ne bi bio Jakov Milatović, nego on. Da je sastavljao Vladu onako kako je narod odlučio, situacija u Crnoj Gori bila bi potpuno drugačija – kazao je Mandić, gostujući na TV Happy.

Spajić je, kaže Mandić, krenuo istim putem kojim je išao i Krivokapić.

– Umjesto da Spajić, koji je mogao odmah da ima podršku 60 odsto parlamenta da uradimo ono što smo uradili u Podgorici i drugim opštinama, on je počeo da izmišlja razne stvari.

e ne da njemačka ambasada, te ne da ona ambasada, te su se tu pojavili razni tajkuni koji su sada njegovi savjetnici da mu objasne kako će Crna Gora biti zaustavljena na evropskom putu ako napravi vlast sa nama. Niko se od tih nije pojavljivao kada smo pravili lokalnu vlast, ili kada su bili predsjednički izbori, poručio je Mandić.

Čitaj još:   GROBARI KOŠARKE NA DJELU

Ističe da je poručivao Spajiću da ne sluša šta govore i savjetuju ambasade.

– Pričali su to isto Zdravku Krivokapiću i gdje je on sad? Te iste ambasade su nakon nekoliko mjeseci vlade Zdravka Krivokapića, iza njegovih leđa pravili novu vladu i ubjeđivali DPS da je podrži, kao što bi i u ovom negativnom raspletu scenarija- da Spajić formira vladu od onih koji nijesu pobijedili na izborima, to se isto desilo za nekoliko mjeseci. Onda bi se pravila neka nova kombinacija, da ambasade i tajkuni imaju upliv na vladu, ocijenio je Mandić.

Komentirao je i izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da mandatar Spajić ima njegovo puno povjerenje, te da ga ohrabruje da dodatno uradi ono što je do njega kao trenutno najodgovornijeg u procesu formiranja vlade i odgovori potrebama Crne Gore.

– Za svaku pohvalu je što dvojica čelnih ljudi pokreta Evropa Sad imaju povjerenje jedan u drugog, ali konkretno za mandatara Spajića najbitnije je da u njega imaju povjerenje svi oni poslanici koji čine parlamentarnu većinu koja je pobijedila na izboima.

To je ono povjerenje koje je važno da se ostvari, a ono je u ovom vremenu koje je za nama bilo narušeno nekim greškama koje su se pojavile prilikom vođenja razgovora. Zato očekujemo da se ti dogovori unutar pobjednika izbora od 11. juna da se vrate na početak i da se ne ulazi u one greške u koje se ranije ulazilo, rekao je Andrija Mandić.

Čitaj još:   BANJALUKA KAO PALERMO 90-tih: "RS i njeni građani taoci mafije i organizovanog kriminala"!

BONUS VIDEO: UDARNO- Andrija Mandic – “Spajic je obavestio javnost da je nama vreme isteklo!” – (30.08.2023)

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more