IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA Vesna KOVAČEVIĆ- Sutkinja Višeg suda: Tunel danas saniran, u depou nema kamera… (foto, video)

Sutkinja Višeg suda u Podgorici rekla da arhivar prostorije depoa provjerava svakodnevno…

PODGORICA: Crna Gora, Cna Hronika, vijesti, četvrtak, 15. IX. 2023… 18: 58… PODGORICA Vesna KOVAČEVIĆ- Sutkinja Višeg suda: Tunel danas saniran, u depou nema kamera… (foto, video)

Tunel koji je prokopan od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa u Višem sudu danas je saniran – kazala je sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević u izjavi za Pobjedu..

Kovačević: Tunel danas saniran, u depou nema kamera

Ona je time potvrdila jučerašnje pisanje Pobjede, odnosno da je dosadašnjim popisom predmeta utvrđeno da nedostaje određena količina oružja.

– Radi se o predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu – dodala je Kovačević.

Navela je i da je kamerama pokriven dio od ulaznih vrata do depoa, ali da kamera u depou nema.

– Snimci koje smo imali su izuzeti – rekla je Kovačević.

Sutkinja je saopštila da se prostorije depoa provjeravaju svakodnevno, te da je posljednja provjera obavljena prošlog petka od strane arhivara, a da je obijanje otkriveno u ponedjeljak.

– Prostorije se provjeravaju svakodnevno od strane arhivara koji je zaposlen u depou, a što se tiče obezbjeđenja, taj dio kompletan od ulaznih vrata pa do vrata depoa pokriven je kamerama, tako da imamo tehničko obezbjeđenje. Osim toga, vrata su posebno zaštićena sa rešetkama – rekla je Kovačević.

Čitaj još:   MILO Đukanović: ČVRSTI SU TEMELJI NAŠE DRŽAVE

Dodala je da je obijanje otkriveno kada je arhivar u ponedjeljak došao na posao.

Pojašnjava da je rupa u zidu otkrivena prilikom vanrednog popisa te da je otvor danas saniran.

– Kada je arhivar u ponedjeljak ujutro primijetio da su vrata jedna gdje stoji oružje na neki način odškrinuta, pa kada je ušao i vidio da neki paketi ne stoje na mjestima gdje to uobičajeno, pa kada je je obišao druge prostorije i vidio određene količine oružja on je sve to prijavio nadležnim organima – istakla je Kovačević.

Dodaje da je nakon toga izvršen uviđaj.

– Poslije toga vršen je vanredni popis kompletnog oružja koje je bilo tu i za koje se najviše sumnjalo da li nedostaje, i u tom momentu radnice su primijetile otvor. Otvor je danas saniran – naglasila je sutkinja.

Rekla je i da su izuzeti su svi snimci iz Višeg suda, dok će konačni rezultati popisa potrajati u odnosu na veliku količinu predmeta koji se nalaze u depou Višeg suda.

Čitaj još:   BEOGRAD: Jakov Milatović- složili smo se da su imenovanja ambasadora neophodna, Vučić- koliko- toliko radimo da problemi budu manji... (foto, video)

Bonus video: Ko je i zašto prokopao tunel do Višeg suda u Podgorici

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more