IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA NASTAJE- KOLIKO KILOMETARA JOŠ MOŽETE PREĆI NA REZERVI: Evo koliko još možete prijeći s „praznim“ rezervoarom… (foto, video)

Uključi li se žuta lampica na instrument- ploči koja sugerira da je vaše vozilo na rezervi, neke će vozače uhvatiti panika, a neki će iskusno voziti do posljednje kapi goriva iz rezervoara, što se apsolutno ne preporučuje…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. IX. 2023… 11: 18… PANIKA NASTAJE- KOLIKO KILOMETARA JOŠ MOŽETE PREĆI NA REZERVI: Evo koliko još možete prijeći s „praznim“ rezervoarom… (foto, video)

Česta vožnja na minimumu može dovesti do oštećenja pumpe goriva, ali i filtera goriva, u koji mogu ući sitne nečistoće ili talog s dna rezervoara.

Koliko automobil može prijeći na rezervi pitanje je koje postavljaju mnogi vozači. Mnogo je mjerenja i istraživanja, ali samo vi znate koliko vam automobil u prosjeku troši, a to je najvažniji podatak. Pretpostavlja se da na rezervi ostaje oko 5 litara goriva, ali do tačne količine ćete doći na najjednostavniji način.

Čitaj još:   Upalio se ŽUTI meteo- alarm: Sprema se APOKALIPSA, evo gdje će biti nepogoda i KADA ! (foto)

Kad se uključi rezerva, brzo na benzinsku stanicu, uložite više novca i napunite rezervoar do vrha. Oduzmite taj broj od kapaciteta tanka goriva u tvorničkim podatcima (npr. 55 minus 49).

Dobili ste količinu goriva koja vam ostaje u tanku nakon što se uključi lampica. Pogledajte i prosječnu potrošnju pa usporedite s količinom goriva koja vam je ostala u rezervoaru.

S nekim vozilima prijeći ćete više od 70 km na rezervi, s drugima manje od 40 km, a sve ovisi i o stilu vožnje, vozite li u gradu ili na autocesti, gdje se troši više goriva ili na cestama s ograničenjem 80 km/h gdje ćete biti najekonomičniji.

BONUS VIDEO: Can You Get 50 Miles From An Empty Fuel Tank?

(BizzPortal)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more