Zanimljivosti

VRIJEME DANAS NOVI PREOKRET: Sunčano uz postepeno naoblačenje, poslije podne očeku se i promjene… (foto)

Danas se čekuje sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 18. IX. 2023… 09: 58… VRIJEME DANAS NOVI PREOKRET: Sunčano uz postepeno naoblačenje, poslije podne očeku se i promjene… (foto)

Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena, objavili su iz FHMZ- a BiH…

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

ponedjeljak, 18.09.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Pri tome će, naročito u unutrašnjosti, biti svježije tokom jutra, na što bi hronični bolesnici i meteoropate trebali obratiti pažnju, te se prikladno odjenuti. U ostatku dana toplije i ugodnije u cijeloj zemlji. Na jugu osjetljive osobe bi trebale više povesti računa zbog povećanog indeksa UV zračenja.

utorak 12.09.2023. godine
Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, tokom dana neće biti velike. Poslijepodnevni sati uz povećan indeks UV zračenja, mogli bi proći uz nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu će jutro biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 stepena.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, očekuju se u sjevernim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne u većini područja. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni.

U petak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

7 sati ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

7 sati ago

IVAN Vuković: MILOJKO Spajić zbog trulih kompromisa, pacifikuje ANDRIJU Mandića i MILANA Kneževića… (foto)

"Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u CG…

7 sati ago

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji…

7 sati ago

DANAS JE “INTERKONTINENTALNI DERBI”– BITKA ZA PREVLAST NA BOSFORU! (foto, video)

Jedno od najvećih rivalstava sveta nalazi se na Bosforu! Među tri ekipe Istanbula vlada ogromno…

10 sati ago

This website uses cookies.