Crna Gora

AFERA “Depo”: Klupko se odmotava, telefoni iz zatvora vode do još osumnjičenih? (foto, video)

Uprava policije i podgoričkog Osnovnog tužilaštva, još veća bura podigla se u javnosti o slučaju “Tunel”. Istražitelji, kako se pretpostavlja, tragaju za Katarinom Baćović čija je majka upraviteljka pisarnice u Višem sudu.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 12: 08…  AFERA “Depo”: Klupko se odmotava, telefoni iz zatvora vode do još osumnjičenih? (foto, video)

Istraga je pokazala, kako navodi TVCG, i da je osoba sa fotografije za kojom se traga u vanbračnoj vezi sa bezbjednosno interesantnom osobom, pritvorenom u Spužu.

Foto: Vlada Crne Gore

Nakon zajedničke konferencije Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i podgoričkog Osnovnog tužilaštva, još veća bura podigla se u javnosti o slučaju “Tunel”. Istražitelji, kako se pretpostavlja, tragaju za Katarinom Baćović čija je majka upraviteljka pisarnice u Višem sudu…

Iako nadležni njen identitet još zvanično ne saopštavaju– po svemu sudeći joj se primiču.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić kaže da je imaju saznanja da identifikovana osoba nije napustila teritoriju Crne Gore i da je pitanje dana njeno lociranje i hapšenje.

A da baš ona može biti značajna karika u cijelom slučaju, ukazuje izjava Duška Milanovića rukovodioca ODT-a Podgorica jer, prema njegovim saznanjima, ima određenih veza sa Višim sudom u Pogorici.

Mediji su objavili da je majka osobe za kojom se traga, upraviteljka je pisarnice podgoričkog Višeg suda. Da li je ona zloupotrijebljena u ovom slučaju još se istražuje.

“S nekim licem možete imati emotivne, rodbinske ili bilo koje druge veze, koje ne znače da odmah imate određenu kriminalnu povezanost, ali je jako bilo zanimljivo što ova osoba o kojoj trentuno govorimo ima određene povezanosti s jednim licem iz Višeg suda”, kaže Terzić.

Istraga je pokazala, kako navodi TVCG, i da je osoba sa fotografije za kojom se traga u vanbračnoj vezi sa bezbjednosno interesantnom osobom, pritvorenom u Spužu.

U međuvremenu, razmjena operativnih podataka i saradnja sa UIKS-om, donijela je policiji više telefona oduzetih upravo u istražnom zatvoru.

Ti uređaji mogli bi pomoći inspektorima u utvrđivanju eventualne povezanosti nekih pritvorenika sa slučajem “Tunel”.

Foto: Printscreen TV Vijesti

CdM je juče objavio da policija traga za dvije ženske osobe. Jedna je od njih potpisala ugovot o zakupu stana iz čijeg podruma je kopan tunel do depoa Višeg suda, a druga je navodno povezana sa kriminalnom grupom koja je umiješana u ovaj slučaj.

Foto: Vlada Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je u petak na konferenciji za novinare da je riješen slučaj obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, te da imaju dokaze da su u kopanju tunela učetvovali državljani Srbije Milan Marković (53), Veljko Marković, (32), Dejan Jovanović (30), Vladimir Erić (32).

BONUS VIDEO: Afera “podgorički tunel”: Da li je lopovima motiv lov na dokaze ili kriptovalute?

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

STRAVA KOD FOČE- POLICIJA UTVRĐUJE DETALJE: Muž ubio suprugu pa sebe, tijela nađena u porodičnoj kući… (foto, video)

U Univerzitetskoj bolnici Foča danas će biti obavljena obdukcija tijela supružnika. Beživotna tijela dvije osobe,…

3 sata ago

TEMPERATURE VELIKOM U PADU: Narednih dana oblačno sa kišom, evo gdje će kada i koliko padati, u subotu sunčano… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegdje mogu biti…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

14 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

15 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

15 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

1 dan ago

This website uses cookies.