IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AFERA “Depo”: Klupko se odmotava, telefoni iz zatvora vode do još osumnjičenih? (foto, video)

Uprava policije i podgoričkog Osnovnog tužilaštva, još veća bura podigla se u javnosti o slučaju “Tunel”. Istražitelji, kako se pretpostavlja, tragaju za Katarinom Baćović čija je majka upraviteljka pisarnice u Višem sudu.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 12: 08…  AFERA “Depo”: Klupko se odmotava, telefoni iz zatvora vode do još osumnjičenih? (foto, video)

Istraga je pokazala, kako navodi TVCG, i da je osoba sa fotografije za kojom se traga u vanbračnoj vezi sa bezbjednosno interesantnom osobom, pritvorenom u Spužu.

Foto: Vlada Crne GoreFoto: Vlada Crne Gore

Nakon zajedničke konferencije Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i podgoričkog Osnovnog tužilaštva, još veća bura podigla se u javnosti o slučaju “Tunel”. Istražitelji, kako se pretpostavlja, tragaju za Katarinom Baćović čija je majka upraviteljka pisarnice u Višem sudu…

Iako nadležni njen identitet još zvanično ne saopštavaju– po svemu sudeći joj se primiču.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić kaže da je imaju saznanja da identifikovana osoba nije napustila teritoriju Crne Gore i da je pitanje dana njeno lociranje i hapšenje.

A da baš ona može biti značajna karika u cijelom slučaju, ukazuje izjava Duška Milanovića rukovodioca ODT-a Podgorica jer, prema njegovim saznanjima, ima određenih veza sa Višim sudom u Pogorici.

Mediji su objavili da je majka osobe za kojom se traga, upraviteljka je pisarnice podgoričkog Višeg suda. Da li je ona zloupotrijebljena u ovom slučaju još se istražuje.

Čitaj još:   Vic dana Priča o pametnoj plavuši...

“S nekim licem možete imati emotivne, rodbinske ili bilo koje druge veze, koje ne znače da odmah imate određenu kriminalnu povezanost, ali je jako bilo zanimljivo što ova osoba o kojoj trentuno govorimo ima određene povezanosti s jednim licem iz Višeg suda”, kaže Terzić.

Istraga je pokazala, kako navodi TVCG, i da je osoba sa fotografije za kojom se traga u vanbračnoj vezi sa bezbjednosno interesantnom osobom, pritvorenom u Spužu.

U međuvremenu, razmjena operativnih podataka i saradnja sa UIKS-om, donijela je policiji više telefona oduzetih upravo u istražnom zatvoru.

Ti uređaji mogli bi pomoći inspektorima u utvrđivanju eventualne povezanosti nekih pritvorenika sa slučajem “Tunel”.

Foto: Printscreen TV Vijesti
Foto: Printscreen TV Vijesti

CdM je juče objavio da policija traga za dvije ženske osobe. Jedna je od njih potpisala ugovot o zakupu stana iz čijeg podruma je kopan tunel do depoa Višeg suda, a druga je navodno povezana sa kriminalnom grupom koja je umiješana u ovaj slučaj.

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je u petak na konferenciji za novinare da je riješen slučaj obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, te da imaju dokaze da su u kopanju tunela učetvovali državljani Srbije Milan Marković (53), Veljko Marković, (32), Dejan Jovanović (30), Vladimir Erić (32).

Čitaj još:   DRITAN Abazović: 'Kolekcionar' počasnih doktorata- Ko i zašto mu je dodjeljivao titule? (foto, video)

BONUS VIDEO: Afera “podgorički tunel”: Da li je lopovima motiv lov na dokaze ili kriptovalute?

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more