IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Nikšić: Zabrinuti smo za sudbinu Doma za stare, Demokrata ovu ustanovu srozale na niske grane… (foto)

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji svojim neznanjem i nesposobnostima, baš kao što su to učinili i sa CEDIS- om i Poštom Crne Gore, ruiniraju i ovu izuzetno važnu ustanovu u našem gradu, bestidno joj narušavajući ugled zarad zadovoljenja apetita partijskih uhljeba Demokratske Crne Gore, poručili su u nikšićkom Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS).

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 00: 08… DPS Nikšić: Zabrinuti smo za sudbinu Doma za stare, Demokrate ovu ustanovu srozale na niske grane… (foto)

DPS Nikšića su zabrinuti za sudbinu nikšićkog Doma za stare – a još više za korisnike usluga u ovoj ustanovi, koji nijesu zaslužili da ispaštaju zbog bahatosti, javašluka, osionosti i bezobrazluka onih koje su, igrom slučaja, zapale upravljačke fotelje.

Smatraju da su Demokrate ovu ustanovu “srozale na tako niske grane promovišući je kao mjesto uhljebljenja svojih prijatelja, kumova, članova uže i šire porodice”.

“Jednu ustanovu čiji smisao postojanja bi trebalo da odiše plemenitošću, humanošću, empatijom i solidarnošću, s obzirom na to da je misija Doma za stare briga o onima koji su sebe utkali u život Nikšića i Crne Gore i kojima kao generacije koje ostaju poslije njih dugujemo mnogo, partijski piončići nikšićkih Demokrata srozali su na tako niske grane promovišući ovu ustanovu kao mjesto uhljebljenja svojih prijatelja, kumova, članova uže i šire porodice.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Kovačevićevo poslovično “uskoro” alibi za neznanje i nerad...

Sramotno je što je danas u fokusu nikšićke i crnogorske javnosti, umjesto mehanizama za unaprjeđenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se vodi između onih koji pripadaju istim redovima, a čije političke ambicije nadrastaju njihova stvarna umijeća, onih koji su u ustanovu koja zahtijeva čisti profesionalizam na velika vrata uveli nepotizam, koji utiče na kvalitet rada i usluge koja se pruža korisnicima, budući da vas za radno mjesto u Domu za stare ne preporučuju profesionalne kvalifikacije nego autoritet u redovima Demokrata onih preko kojih se dolazi do radnog mjesta u ovoj ustanovi”, smatraju u nikšićkom DPS- u.

Podvukli su da je ovakvo ponašanje uprave nedopustivo.

“Svojim činjenjima i nečinjenjima narušava integritet ovoj ustanovi, te, ako je suditi po svemu što je iznešeno u javnost, a što se tiče potvrde o vršenju pritiska, ucjenjivanju i partijskom zapošljavanju, koje je očigledno sveprisutno, nadležne institucije neka dobro zasuču rukave i pozabave se situacijom u Domu za stare u Nikšiću, jer je gotovo nesporno da za svaku od njih u ovom slučaju ima posla, te rukom pravde dohvate one za koje se dokaže da su zaslužili da odgovaraju za zloupotrebe koje su vršili koristeći svoju trenutnu političku moć”, naveli su u saopštenju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Teška saobraćajna nesreća, više osoba povrijeđeno i dijete od tri i po godine... (foto, video)

Kažu da su zabrinuti za sudbinu nikšićkog Doma za stare – a još više za korisnike usluga u ovoj ustanovi, koji nijesu zaslužili da ispaštaju zbog bahatosti, javašluka, osionosti i bezobrazluka onih koje su, igrom slučaja, zapale upravljačke fotelje.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more