IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Aleksandar VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Od terorista pokušao napraviti mučenike… (foto, video)

“Za mene ti ljudi, kao predsednika Srbije, nikada neće biti teroristi. Da li mogu da opravdam ubistvo albanskog policajca. Po Briselskom sporazumu on nema šta da traži tamo, i za to će naši organi pokrenuti dalje korake.”

Srbija obilježava Dan žalosti zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji, zbog smrti svih ljudi. Iz ugla Ustava RS, svi su državljani zemlje Srbije.

“Srbija obilježava Dan žalosti i zbog trojice preminulih Srba i zbog kosovskog policajca Kosova, mislim da je to civilizacijski” kazao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na javnom servisu Srbije.

Predsjednik Srbije još je dodao:

“Mi smo žalost proglasili zbog ubijenih Srba i svih drugih lica. Edi Rama nije govorio istinu. Ja mislim da je to civilizacijska odluka, ozbiljna i odgovorna odluka”.

Vučić je govorio i o ubistvu kosovskog policajca:

“Za mene ti ljudi, kao predsednika Srbije, nikada neće biti teroristi. Da li mogu da opravdam ubistvo albanskog policajca. Po Briselskom sporazumu on nema šta da traži tamo, i za to će naši organi pokrenuti dalje korake.”

Predsjednik Srbije nastavio je govor o postavljenim barikadama:

“Kako stvari stoje, oni su postavljali barikade, a ne zamke. Reč je o ljudima, koji su posle deset, 11 godina pod terorom. Od barikada sam imao teške razgovore između ostalog sa Milanom Radoičićem. Molio sam ih da se povuku sa barikada. Policajac je bio ranjen od eksploziva koji je služio za postavljanje barikada. To objašnjava prirodu i stvarne namere.”

O tome je, dodaje, saznao u ranim jutarnjim satima.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ RAZOČARAO VUČIĆA I ABAZOVIĆA: "Nećemo hrliti u Otvoreni Balkan, insistiraćemo na Berlinskom procesu!"

“Mi ćemo svoj posao u skladu sa zakonima RS da obavimo. Ispitaćemo sve što se dogodilo, danas znamo mnogo više”, dodao je.

“Mi smo se zaprepastili da Eulex ćuti. Oni su zadržani u komandno-operativnom centru odakle su pratili ko se kuda kreće. Kažu da je to bila koordinisana akcija Kfora i Euleksa”, naveo je predsjednik Srbije.

Lider Srbije pomenuo je uhapšene srpske teroriste:

“Trojica Srba su još uhapšena, jedan od te trojice je ranjen. Mijailović i Milenković su iz Leposavića, Nedeljković je imao 31 godinu. Imamo lica koja su spremna da posvedoče da je Mijailović hladnokrvno upucan u glavu, ‘overen’. “Posebno su pravili problem oko Milenkovića. Sa 12 metara je podigao ruke.”

Predsjednik Srbije je rekao i da bi tijela ubijenih trebalo da sutra budu predata porodicama.

“U poteri su bila i lica koja se nalaze na našim poternicama od 2021. godine. Jedan od njih je počinio šest najtežih dela u našoj zemlji.”

BONUS VIDEO: MUP Kosova: Milan Radoičić predvodio naoružanu grupu u Banjskoj

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Zemljotres rano probudio žitelje Sandžaka...

izvor: SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more