Crna Gora

PETOKRAKA I KOKARDA kod ALEKSE: Kad BEČIĆ odigra dvoznak… (foto)

Ko politiku doživljava kao oportunu disciplinu u kojoj je sve- ali baš sve- moguće opravdati, trebalo bi da se ugleda na “Aleksu BEČIĆA“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Sport, subota, 30. IX. 2023… 11: 48… PETOKRAKA I KOKARDA kod ALEKSE: Kad BEČIĆ odigra dvoznak… (foto)

I petokraka i kokarda. Pomirenje na „demokratski“ način, sve po potrebi, kako se namjesti… Tako to lako izgleda kada u nepunih 48 sati odigrate takav dvoznak, bez ikakvog problema…

Juče poništite tekovine antifašizma u Pljevljima, sjutradan veličate u Rožajama; u Pljevljima bogobojažljivi odbornici podilaze crkvi, po čijem diktatu se „ispravlja istorijska nepravda“, dok za rožajske prilike, u kojima je drugačija vjerska struktura, lider iste političke grupacije, veliča dan „koji nosi duboko ukorijenjenu ideju antifašizma“…

To, izgleda, u Crnoj Gori mogu samo Demokrate i Aleksa Bečić.

Upravo je glasovima Demokrata prije dva dana, uz amin partijske centrale nakon ,,blažene naredbe“ episkopa Atanasija, ukinut Dan opštine u Pljevljima- koji je obilježavan 20. novembra u znak sjećanja na oslobođenje grada od okupatora u Drugom svjetskom ratu – i zamijenjen Svetom Petkom, koja pada 27. oktobra.

Samo dan nakon pljevaljske sjednice, lider istih Demokrata, Aleksa Bečić, iz puna srca čestita Rožajama Dan oslobođenja.

– Obilježavamo ovaj dan koji nosi duboko ukorijenjenu ideju antifašizma i ističemo vašu nepokolebljivu borbu za oslobođenje ovog predivnog kraja- poručio je Bečić u ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, čestitajući 30. septembar predsjedniku Opštine, Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine, Almiru Avdiću, kao i svim građankama i građanima Rožaja.

Bečić je, pritom, istakao da opština Rožaje, „sa svojim marljivim i ujedinjenim građanima, dijasporom koja čuva i njeguje veze s ognjištem, i bogatstvom prirodnih resursa, predstavlja još jedan od mnogih bisera Crne Gore“.

– Ovaj dan je prilika da se sjetimo koliko cijenimo različitosti kao kulturno bogatstvo i da potvrdimo posvećenost ideji multikulturalizma i multietničnosti – napisao je, između ostalog, Bečić u čestitki.

Tako to lako izgleda kada u nepunih 48 sati odigrate takav dvoznak, bez ikakvog problema.

Pitanje je dijele li Pljevlja i Rožaje vjekovi, granice, različiti državno-pravni statusi. Ili je odlučujući uticaj eparhije Mileševske Srpske pravoslavne crkve.

Pauza na sjednici na kojoj je ukinut dan oslobođenja, da bi se odbornici pomolili u crkvi, odgovor je na prethodno pitanje, i govori mnogo više od partijske kamuflaže.

Da ne bi bilo dileme, i prostora za eskivažu i posipanje pepelom, pobrinuo se sam vladika Atanasije, saopštenjem objavljenim nekoliko sati nakon sjednice.

– Odbornici su većinom glasova izglasali da Sveta Petka, 27. oktobra, bude Dan opštine Pljevlja. Svojim glasom oni su se danas upisali u povjesnicu srpske istorije, jer su ispravili istorijsku nepravdu koja je učinjena narodu pljevaljskog kraja – saopštio je episkop Atanasije.

Ko politiku doživljava kao oportunu disciplinu u kojoj je sve, ali baš sve moguće opravdati, trebalo bi da se ugleda na Bečića, „našeg Aleksu“. Jeste da je politika vještina mogućeg, posebno u uslovima kratkog pamćenja prosječnog birača sluđenog štancovanjem stranačkih saopštenja, ali je lider Demokrata, ipak, pomjerio granice.

I petokraka i kokarda. Pomirenje na „demokratski“ način, sve po potrebi, kako se namjesti…

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

10 sati ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

11 sati ago

Albanca izrešetali u glavu i grudi dok je pio kafu: Ubistvo šokiralo Evropu, iza svega se krije…? (foto, video)

Državljanin Albanije Agustin Kaza (44) upucan je u Belgiji dok je u kafiću sedio i…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 11. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan radoznao,…

11 sati ago

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji... KONVESANO: Svijet,…

12 sati ago

KATNIĆ UPUTIO JOŠ JEDNO PISMO: Režiraju mi igru u kojoj ću navodno da napadnem obezbjeđenje… (foto, video)

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji već 25 dana štrajkuje glađu a od 6.…

13 sati ago

This website uses cookies.